TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har skett när det gäller utseende av strukturfondspartnerskapet i mål 2 norra Norrland. Det är inte av besvikelse att inte jag kom med som Sven-Olof Edvinsson, centern, insinuerar om utan av demokratiskäl.


Jag skrev igår att vi hade nominerat Lilly som min ersättare i partnerskapet på kommunsidan. Partnerskapet ska bestå av olika delar av samhället enligt EU regler och partnerskapet, i detta fall kommunerna, föreslår sina kandidater som formellt klubbas av ordförande som fått mandat att leda denna EU institution.


I sådana lägen är det fel att inte kommunernas förslag får vara det som ska representera kommunerna. Tas representanterna från andra än de kommunerna har föreslagit representerar man inte kommunerna i Västerbotten och vilken förankring har den personen i de breda kommunlagren oavsett uppgift i den egna kommunen?


När det gäller jämställdheten bestod partnerskapet från premiärkommunerna i Norrbotten enbart av män. Så det är verkligen hög tid att vi demokratiserar samhällsorganisationen. Vi skulle ha haft en storregion där vi skött utseende av ledamöterna.


När det gäller val som utses av kommunfullmäktige så är det partierna som nominerar och fullmäktige som enbart klubbar. Jag skulle vilja höra vilket liv det blev på centerpartisterna om vi föreslog en annan kandidat på ett centermandat.


Besviken blir jag så fort man gör det minsta ingrepp i demokratin, den kommer jag att slåss för varje dag och jag hade i min enfald trott att även centern stod bakom den synen. Vi kanske inte har samma känsla för demokratin i våra partier då man ser på handläggningen från början till slut när det gäller strukturfondspartnerskapet.2007-09-05, 08:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM