TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När det gäller utseende av ordförande i de nya strukturfondspartnerskapen i Mål 2 var det sagt att det skulle vara politiska företrädare. Det gick man ifrån i de båda strukturfondsområdena i Norrland och utsåg två landshövdingar, båda centerpartister. Per-Ola känner jag sedan gammalt så det är inte personen som är fel.


Sedan skulle ordförande utse övriga ledamöterna efter en nomineringsrunda som skedde i slutet av semestern. Den 3:e tog Per-Ola Eriksson beslut i frågan. Av brevet framgår att samråd skett med näringsdepartementet, Maud Olofssons departement. När beslutet kom framgår också att man gått ifrån de nomineringar som vi socialdemokrater haft nämligen undertecknad som ordinarie ledamot och utsett en ledamot som inte varit nominerad från vår sida.


De ersättare vi nominerade förutom Lilly som min ersättare var Marita Fransson ersättare för Erik och Matts Lundgren för Harriet. Att jag försvann skulle man kunna acceptera om det var av jämställdhetsskäl men då borde man ha tagit Lilly Bäcklund som vi nominerat som ersättare.


Jag är inte förvånad över att jag hamnat i kylan om man varit i samråd med Maud då jag flera gånger riktat kritik mot den förda regionalpolitiken och hur skulle Lilly komma i fråga efter hennes protester mot de statliga indragningarna i inlandet.


Nu sörjer jag inte för en sådan här sak men när jag träffade Per-Ola Eriksson i samband med Lorenz Anderssons (den tidigare landshövdingen) avskedsmiddag fick jag uppfattningen att Västerbottens nomineringar låg fast och problemet var i Norrbotten men samråd skulle ske med näringsdepartementet.

 

Så till själva principen om val. Är det nomineringar ska man följa partiernas nomineringar annars gör man intrång i partiernas organisation. Bland de nomineringar vi gjort från kommunsidan fanns möjlighet till jämställdhet via Lilly som nominerad ersättare, moderaterna hade nominerat Marianne Lövstedt som ord och Gunnar Åström som blev vald till ersättare. Centern hade Olle Edblom som ord och den valda Kerstin Nilsson som ersättare. Nog hade även inlandsfrågan kunnat lösas, om man använt våra nomineringar.


Vårt partis nomineringar grundades på att jag är talesman i distriktsstyrelsen för regionalpolitiken, Erik har ansvar för regional utveckling och Harriet Classon har suttit där båda strukturfondsperioderna. Hur läget är i Norrbotten vet jag inte men nog är det lite märkliga turer.2007-09-04, 08:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Hoppas media skriver om detta också.
Så folk får se Ministerstyre i hög klass.. eller en klass för sig själv!
Det är ju inte demokrati längre i Sverige tydligen.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM