TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Helgen blev inte som tänkt. Regn gjorde utearbete svårt och travet blev ingen höjdare heller. Lite rödvinbärsplockning hanns dock med och sedan ägnades lite tid till TV och centerstämman.


I lördagens blogg skrev jag att centern gått långt åt höger och det är ännu tydligare när man får chans att följa debatten. Det måste vara en fruktansvärt stor omställning för många centerpartister, framförallt de som jag brukar kalla folkrörelsecentern, att hamna så lågt ute på högerkanten med de mest nyliberala idéerna av alla partier. Fattas bara att de börjar närma sig de främlingsfientliga krafterna i sin populism.


Centern och bensinskatten
Centerstämman sa helt väntat ja till höjd bensinskatt för att minska utsläppen. Här har nog många centerpartister svårt att känna igen sig då budskapet vi valet var nej till höjd bensinskatt. Länets centerpartister har lite att förklara den pudeln. Däremot är det svårt att förstå varför reseavdragen för bilkörning ska höjas. Vill man få effekt så blir det svårt att förstå det senare. Om det vore möjligt är ju kollektivresor den enda som man borde ge skatteavdrag för då blev det lönsamt att åka kollektivt. Problemet är att det inte funnits resurser att bygga ut den överallt men om fler åkte så ökar säkert intäkterna.


Högersväng centern
Den tydligaste högersvängen har centern gjort när det gäller angreppen på dom fackligt anslutna. Det ska bli lättare för arbetsgivarna att göra sig av med folk. Rätten att vidta stridsåtgärder ska man också begränsa. Det är exempel på en extrem högersväng. Däremot har vi inte hört några begränsningar för andra organisationer och avdragsrätt för avgifter till dessa.


Mauds sossehat
Enligt henne är allt som någon är kritisk emot socialdemokraternas fel. I gårdagens agenda i TV rådde socialdemokraterna även för att centerpartistiska kommunalråd är missnöjda med centerns politik. I vilket fall som helst så har journalisterna fullt upp med att få ställa sina frågor då hon pratar på i full fart.


Bostadstillägg
Pensionärerna söker inte bostadstillägg som dom har rätt till. Det slås upp som ett problem men är det verkligen det? Dessa system är ett trygghetssystem som man har rätt att söka som många andra. Man kanske inte är i behov av bostadsbidrag och därför inte söker.2007-09-03, 08:05  Permalink
Andra bloggar om:  


"Fattas bara att de börjar närma sig de främlingsfientliga krafterna i sin populism."

Sorry Lennart. Det var Göran Persson och Socialdemokraterna som började utmåla våra östeuropeiska grannar som bidragssnyltare med "Social turism". Tack vare Maud Olofsson och (c) stoppades vansinnet. Så kom inte här med anklagelser om främlingsfientlighet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM