TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag fattar inte varför landstinget har så svårt att gå in i en gemensam beställningscentral där upphandling av denna sker. Överraskningen är inte mindre då alliansens partier ska driva beställningscentralen i egen regi via ett kommunalförbund. Alliansen som gick till val på att man skulle göra mera upphandlingar. I Umeå vill vi att tjänsten ska upphandlas och det har vi gjort förut. Dom stora pengarna att tjäna beror på vilka regler vi vill samordna under. Färdtjänst, sjukresor och alla andra resor ska klassas som samhällsbetalda resor och vi har länstrafiken som sköter vår kollektivtrafik och självklart klarar dom att köpa upp den samordning vi vill ha.


Centern på yttersta högerkanten
Centern har tagit över högerkanten i svensk politik. Det är nu dom som företräder de nyliberala idéerna. Inte minst deras värderingar om arbetsrätten vittnar om detta. Folkrörelsepartiet centern har helt försvunnit och självklart är det sånt som gör dom svårare att samarbeta med i framtiden.


Lögnerna om bostaden
Jag är mycket förvånad över vissa av de uttalanden som gjorts över det som hänt. Sellström pratar om att Bostaden har klarat av lägenheter till sociala vilket är rätt men jag har aldrig sagt något annat. Däremot serviceboenden till självkostnad har det varit svårt att få igång som i Obbola där även s.k. seniorboende ska ingå. Att politiker får olika bilder av det som hänt är märkligt för att inte säga mycket märkligt. Den som far med vilseledande uppgifter skadar bolaget.

VM
VM i friidrott har väl gått sämre än vi hoppats. Kanske har några lurat oss att tro att våra elitidrottare är bättre än dom är. De flesta har ju ändå satt årsbästa och personliga rekord vilket visar att de är i toppform, men medaljerna uteblir. 

Trav
Det är lördag och min tur att göra V75 i vårt tipsbolag. Det ser ut att bli en favoritbetonad omgång. Vi vet ju att det är då utdelningarna kan skjuta i höjden. Jag spikar trots all Digger Crown i tredje men är lite lur på att chansa med Juvel Neo i sista, en liten outsider som trots raden varit bra på slutet.2007-09-01, 10:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag läser varje dag bloggarna på Vk.s hemsida och upphör aldrig att förvånas över Lennarts blogg. Han beskriver ofta sin förvåning om hur alliansens partier inte gör vad dom sagt och hur mycket deras åsikter svängt över åren. Har Lennart helt glömt bort den kritik som det talades om ute i det verkliga livet, utanför hans kontor, under 90-talet och början på 2000-talet? Socialdemokraterna sades föra höger politik samtidigt som man några år tidigare kritiserat deras förslag på nedskäringar. När man sedan tittar i Lennarts beskrivning av sig själv blir man, som han själv skulle sagt, mörkrädd. Bästa egenskap - jag har ett bra minne. Jo visst! Ett bra selektivt minne i såfall. Skärp dig och skaffa lite mer självinsikt.

Att förnya sin politik är en nödvändighet eftersom samhället hela tiden förändras. Synd bara att Lennart inte förstått det ännu. Men jag fortsätter hoppas, för Umeås skull.

En annan blogg på Vk.s sida skrev, citat:
För vissa är det viktigaste i livet att kritisera - sen spelar det uppenbarligen ingen roll om det inte håller rent intellektuellt. Slut citat.

Man kan ju undra vem den meningen var riktad till?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM