TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är hög tid att EU tar bort en del jordbrukssubventionerna. Det är helt fel att subventionera produktion av alkoholprodukter. Flera länder har jättesubventioner som gynnar vinframställning. En hel del subventioner går också till jordbruksprodukter som man kokar brännvin och brygger öl av. Samtidigt ska man införa högre tullar för import av etanol. Helst sjukt är detta. Regeringen får inte ge efter i den här frågan. Det billigaste sättet att ge bistånda är att köpa etanol från dessa fattiga länder.


Länstrafiken och ägarsamråd
Idag bär det av till Lycksele och extra bolagsstämma i länstrafiken för bildandet av bolaget Norrtåg som ska se till att vi kör snabbtåg och regionaltåg på Botniabanan. Vi ska dessutom ha ägarsamråd om gemensam beställningscentral när det gäller färdtjänst och sjukresor. När man läser handlingarna känns det som en partsinlaga för att göra det själv i kommunalförbund i stället för upphandling. Flera av de negativa sakerna löste i alla fall i kommunen när vi upphandlade kollektivtrafiken. Vi upphandlar den här tjänsten idag. Blir det billigare oavsett var den läggs ger det ju mer pengar till annan verksamhet.


Gå till jobbet
Jan Spendrup hade några intressanta argument mot reglering, dvs. mot förbudet av nyttjande av buteljerat vatten. Det gällde att transporterna av vattnet ger miljöpåverkan men det gav ända inte mer att ta bort transporterna än att TV:n slås av 3 sek tidigare. Jag tror också han har rätt att vi konsumenter blir mer och mer medvetna och själv gör miljöval. Lyckas man inte förändra attityder tror jag det blir svårt att nå en bättre miljö. Fler borde gå eller cykla eller ta bussen till jobbet, nöjet eller vad det rör sig om, det skulle ge ännu mer.2007-08-30, 07:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM