TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tog helgledigt med bloggandet, för det fanns inget speciellt som inte kunde vänta till idag men här kommer några reflektioner.

 

Allt som står i tidningarna är inte sant

Att media litar så mycket på en källa angående det som varit i Bostaden är förvånande. Till alla som läst vad som hänt så säger jag bara, tro det inte för det är inte sanningen.

Prata om det som är bra och skit i bagatellerna


Seminarierna som Lorentz Andersson anordnade förra veckan som ett tack för sin tid som landshövding var bra och intressanta. Några saker kom fram som kanske inte alltid är allmänt känt. Hur många i Sverige vet om att inom många områden så är Umeå universitet och Luleå tekniska universitet bättre än KTH och Chalmers? Vi måste bli bättre på att tala om hur bra vi är på vissa saker och sluta klaga på bagateller för det skadar framtidstron.


Den förbannade byråkratin tar tid och kostar pengar


Byråkratin upplevs som ett reellt hot för industrin när den ska bygga om eller bygga till, eller som öppnandet av en ny gruva. Bolidens miljöprövning tog 6 år vilket är fem år för länge. Är det något som måste göras i vårt land så är det att få ner dessa handläggningstider. Fick igenom ett sånt förslag på vår partikongress men här måste Mona fixa vår syn på detta för det år viktigt för jobben.


Ett energipolitiskt beslut måste till och vi måste sluta bevara så mycket skog


Partiet måste ta ett riktigt energipolitisk beslut som gör att basindustri har tillräckligt med el som produceras till rätt pris. Vi jagar småsaker när det gäller luften och visst blir man fundersam när man vet vilka utsläpp som kommer att komma då kineserna gör el av kol. Spelar det då globalt någon roll om en bil drar 0,6 eller 0,7 l per mil?


Sedan har partiet bevarat för mycket skog. Överallt kommer det att stå skog och ruttna upp i stället för att användas och bidra till välfärden. Virket ska användas till det som man får ut störst värde utav och att använda skogen till etanol hamnar långt ner på lönsamhetsskalan.


Partiet måste därför forma en politik som gör att vi har tillräckligt med energi, som ser till att råvarorna används på bästa sätt för landet och att byråkratin som slukar kraft och energi reduceras. Byråkrati i sig ger inte bättre miljö, onödigt mycket kraft riskerar att gå till fel saker när man jobbar med framtidsprojekt som är tänkt att bidra till en bättre miljö.2007-08-27, 08:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM