TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Planera åt, med eller för
Vi har gjort ett kort besök i Sundsvall och tittat på handelsetableringar och företag som arbetar med detta men även hur stadsförnyelsen skett utifrån företagens vinkel. Det finns många reflektioner man får vid ett besök.

Jag är inte riktigt säker på att vi jobbar med och under samma förutsättningar. De uppgifter som vi fick är att Länsstyrelsen ser sin roll helt annorlunda och verkligen försöker bidra till att skapa nya handelsplatser och därmed nya jobb.

Det som sker ute i Birsta är en mycket kraftig expansion och alla verkar vara överens om att det är bra. Här känns det som om det alltid är krafter som sätter i gång och motarbetar etableringar.
Jag uppfattar också att kraven från kommunen är olika och man såg mycket frågande ut när frågade om parkeringsnormer i externa centra. Man menar att det är en överlevnadsfråga för handeln att det finns parkeringar. Synen på att lösa trafikfrågorna verkar också vara helt olika och allt behöver inte vara klart i förväg och utredningarna inte lika omfattande.
Vi måste sätta oss ner ordentligt och fundera om vi gör saker på rätt sätt  för att få hit handelsföretag och då främst de som inte redan finns här och om vi inte kan släppa handel på en del tomter som företag varit intresserade av bland annat på Ersboda.
Det är viktigt att vi lära av varandra och vi har säkert saker att lära ut men ska vi vara en tillväxtort ska vi se möjligheter och inte börja med att söka efter saker som kan stoppa upp utvecklingen oavsett vad det rör sig om

Webben

Har haft svårt att läsa bloggar och tidningar då jag varit borta men har förstått att VK blev irriterad över mina kommentarer om att tillåta kommentarer på min blogg i tidningen och drog igång en kampanj mot detta. Jag har ju nekat för att man inte behöver tala om vem man är. På min egen blogg via partiet är det tillåtet att kommentera men där raderar jag ju bort de som inte törs stå för sin åsikt. Kritiserar man media så tar man alltid till det stora artilleriet och man verkar ha oerhört svårt att ta kritik2007-08-23, 16:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Hörde på Radio Umeå i morse och där fick jag reda på att du har en egen blogg där du kommenterar saker och raderar dom som kommer annonymt.
Varför tar ni inte bladet från mun och säger som det är när det gäller Bostadens VD. Alla inser väl att det finns mera som ligger bakom än vad det pratas om. Det sägs att hon försökte lura er när ni ville ha koncernbidrag av kommunicera. Bernt blev ljugen för då hon sa att pengarna som stoppas undan inte behöver beskattas vilket var fel. Ni har ju samstämmigt sagt att bolagen skall undvika skatt.
Här i Obbola har vi känt att hon inte velat fullfölja era löften att bygga bostäder. Vid ett möte tidigare sägs att hon nog inte insett detta förrän på ett möte här där även Bertil var med och sa inför öppen ridå att övergripnade direktiv gäller, punkt slut.
Däremot förstå jag inte hur hon kunde rekryteras med den bakgrunden hon har. Ingen i hela Umeå tror väl att hon bestämnde något hos Krister Olsson och vilken vana hade hon då att leda bolag
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM