TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ny teknik att lära sig


När man hämtat ut en ny telefon och inlärningen börjar förvånas i alla fall jag över den tekniska utvecklingen. Telefonerna blir bara mer och mer avancerade och man funderar över när taket är nått. För mig som flyger och far mycket är kommunikatordelen viktig. Det gör att jag via telefonen på lediga stunder kan öppna och svara på mail, istället för att göra allt detta tidig morgon eller sen kväll. Själv tycker jag det är viktigt att försöka svara på alla mail inom ett dygn om det går. Vi har problem med mycket skräppost och alla inbjudningar man får från kurser men även ren varureklam. Som tur är har man raderingsknapp och den används flitigt liksom vidarebefordrarknappem då breven ska till diariet.

 

Kanske moderaterna nu tycker att bulor är okej


Inför valet 1991 var en stor lokal fråga Östra Kyrkogatans utseende och öppnande för genomfart. Insändarsidorna flödade av åsikter. Vi socialdemokrater ville att den fortsättningsvis skulle vara avstängd och moderaterna ville att den skulle öppnas helt. Kompromissen för de borgliga som segrade i valet var en miljöanpassad ombyggnad som det kallades. När vi socialdemokrater åter kom att leda Umeå bestämde vi oss för vissa justeringar av gatan, en stor grop lades igen där många bilar skadades. Själv blev jag anmäld för ministerstyre trots att beslutet togs i den nämnd som hade ansvar.


Även på det området har det skett stora förändringar främst av trafiksäkerhetsskäl. Signalkorsningar har i stort sett tagits bort, rondeller har byggts i stället och på många ställen har det kommit förhöjda övergångsställen, ”gupp bulor” och andra åtgärder. Men allt väcker starka känslor. Allt beslut och åtgärder har syftat till att minska antalet skadade, och man har lyckats med just detta. Efter en tid när vanan inträtt så finner dom flesta också att det är ganska bra. Moderaterna har nog snart insett att det kanske inte var så tokigt med alla bulor.2007-08-21, 08:02  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM