TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Allianspartierna i Västerbottens landsting har i sina program sagt att konkurrensutsättning ska lösa nästan alla problem som finns. Men vad händer då när det kan bli aktuellt inom en liten del? Vi har gemensamt, kommuner och landstinget, studerat en gemensam beställningscentral för sjukresor och färdtjänst. När den nu ska organiseras så vill man köra den i egen regi och som kommunalförbund. De våra och alliansen är överens om den modellen i landstinget. I Umeå har vi köpt den tjänsten tidigare och det har fungerat som tänkt efter de samordningstider vi beställt. Mycket talar nu för att vi avstår från att gå in om vi frångår modellen med upphandling. Jag ser med spänning fram emot argumenten från Alliansen i landstinget då en sån enkel tjänst inte går att köpa.
 

Nyval i kommunerna är på tapeten med anledning av förändrad majoritet i Sundbyberg då två moderater hoppat över till oss. Vi har partival med personvalsinslag i landet och då tycker jag att man ska tvingas säga ifrån sig sitt uppdrag. Annars bedrar man väljarna och det är ett hot mot demokratin. Väljer man att inte lagstifta i den inriktningen bör kommunala nyval vara en möjlighet om man kommer i svåra demokratiska lägen. Vi tillåter ju nyval till riksdagen.

 

Vi har råkat ut för nästan liknande saker under förra perioden i kommunen. En av våra kandidater föreslogs inte till de uppdrag han hade förväntat sig och hoppade av. I valfullmäktige stöttade han vänstern och offensiv när det gällde val. Hans avhopp gjorde att det blev ett annat utslag. Han gick sedan till folkpartiet men de var så rakryggade att de sa till honom att han var välkommen men att han först skulle säga av sig sina uppdrag för socialdemokraterna, vilket han också gjorde. När det gäller nyval så tycker jag att vi visst kan ha nyval i kommunerna på samma sätt som vi kan ha det till riksdagen. Jag tror inte att det kommer att missbrukas av kommunpolitikerna.2007-08-20, 07:59  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM