TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Umeå vill bli kulturhuvudstad 2014, och det finns ett brett politiskt stöd för detta. Vad innehållet ska vara för att nå målet är inte klart men den bredd som finns i kulturlivet ska vara basen.


I går mötte jag Jan Sundman som tidigare var chef för Sparbanken i Umeå och jag frågade var pengarna var som dom en gång satt av för utsmyckning av centrum och det svaret fick jag. Han kom med en ide som jag köpte direkt och ska föra vidare, även om det kommer att finnas de som kommer att försöka sänka idén. Den går ut på att få med näringslivet i kulturhuvudstadsåret.


Låt företagen få utsmycka våra rondeller som vi har ett flertal av. Utsmyckningen kan vara konst som till exempel skulpturer. Belöningen för den insatsen skulle vara att rondellen döptes till företagets namn. Balticgruppen har ju redan gjort det på ett ställe vid infarten till Strömpilen och då skulle rondellen kallas Strömpilsrondellen eller Baltic rondellen eller vad företaget vill kalla den. Iden låter faktiskt bra.


Under mina promenader hade jag tidigare tänkt i liknande banor efter Umeleden. Den tanken går ut på att företag får gå med i den stiftelsen, för det är en stiftelse. Insatsen till stiftelsen skulle vara att anlägga lämpliga rastplatser efter Umeleden där man kunde ta en paus, rasta med medhavt fika eller grilla på en grillplats. Företagen skulle där få kalla den rastplatsen sitt namn.


Vi är ju även öppna för att företag i centrum ska kunna bidra med saker som piffar upp miljön. Där är tanken att man fortsättningsvis får äga verket och min tro är att det är mera attraktivt för företagen än att ge bidrag till kommunen. Utemiljön ägas ju av kommunen i de centrala delarna vilket inte är fallet utanför stadskärnan. Vi får väl hoppas att dessa idéer kan bli verklighet för det skulle gynna utvecklingen i Umeå.


Idag åker vi till Lycksele och uppvaktar kommunen på 400-årsfesten. De är faktiskt så gamla. Hur gammalt Umeå är måste jag kolla upp men däremot blev vi stad 1622. Vår gåva är ett specialbeställt konstverk som vi hoppas får en plats där kommunmedborgarna kan se den.2007-08-18, 11:21  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM