TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Runt om i landet har marknaden när det gäller bredbandsnät fört argument om öppna nät. Däremot vill dom stora aktörerna ha kvar monopolet på sina nät. Min uppfattning är klar och entydig, offentliga monopol är bättre än privata och infrastruktur som svartfiber bör ägas av samhället.

 

Lokalt har vi bestämt att det lokala energibolaget ska ha ensamrätt att lägga ner själva fibern i marken men att ”trafiken på nätet” ska vara öppet. Är det många olika nät i gatan då är gatan ständigt söndergrävd. Idag har vi tre stadsnät.

 

Jag vill ha samma system för Internet som på el innebärande att jag som kund ska kunna välja och vraka bland olika Internet leverantörer, samt kunna byta leverantör när jag vill. I den fastighet jag bor i för närvarande har Bredbandsbolaget monopol då dom äger eller har avtal med fastighetsägaren som jag bor hos.

 

Vi ska jobba för öppna stadsnät och för att jag som kund ska kunna välja tjänsteleverantör i varje lägenhet krävs troligen en lagstiftningsförändring.

 

Vad gör du Maud för att jag som kund ska få välja?2007-08-15, 16:50  Permalink
Andra bloggar om:  


I Norrköping sålde sossarna det kommunala energibolaget till Eon för att få stålar till löpande utgifter. Istället för landets i särklass högsta kommunalskatt, där är vi inte riktigt än (bara nästan), har vi fått nätavgifter som stigit med mer än 100%.
Lennart Holmlund: Jag förstår dig. Vi i Umeå har sagt att vi ska ha basinfrastrukturen kvar, som elnät, fjärrvärme, vattenverk, svartfiber och några fler. Jag har varit och tittat på Norrköping och hos oss föll det inte i god jord. Vilka överväganden man hade i Norrköping får dom svara på själva
Bra Lennart!
Jag håller med dig fullt ut.
Jag är fast att enbart välja SkeKraft för dom äger nätet.
Jag skulle vilja via det nätet använda andra som är billigare.

Folke Andersson


Lennart Holmlund: Det är ju den inriktningen jag har. Ett öppet nät för alla tjänsteleverantörer så jag själv får välja. Nätet däremot är helt rätt att skellefteå kraft ska äga enligt mitt sätt att se det. däremot vill alla nätägara även sälja tjänster
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM