TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Entrén till stadshuset
Jag har skrivit om Umeås entréer tidigare, senast infarterna och tidigare stadshuset. Den senare liknar entrén till Auschwitz, det gamla nazistiska koncentrationslägret. I helgen hade vi gäster från Norge och Danmark och vi kom in på ämnet. De hade exakt samma uppfattning men hade inte velat såra oss och framföra detta.

* Vasagatan i Umeå
Om fastighetsägaren kommer fram med sitt hotellbygge på vad jag kallar Tempokvarteret får staden ett lyft. Det som tilltalar mig allra mest är att Vasagatan försvinner som bakgata och upprustningen av Storgatan fullföljs.

* Nya färjelägen?
Från Finland presenterades en utredning om att flytta ut hamnen från den inre delen i Wasa. Restiderna på vatten skulle i så fall bli 2 till 2,5 timmar kortare och troligen ge fler turer. Vi har sett samma tidigare i Kvarkenrådet men Wasa gillar det inte fullt ut. Jag tror något sånt måste till i väntan på en fast förbindelse och kanske lösningen skulle bli enklare om man runt Wasa bildar en storkommun. Troligen skulle en sån lösning minimera behovet av statliga och kommunala bidrag.

 

* Kulturhuvudstad
Ska vi lyckas med detta tror jag det måste till något ovanligt och bestående och det är inte uppträdanden av artister. Vi måste nog våga tänka till ordentligt och det ska vi göra.

* Ålidhemscentrum
Yttrandena börja komma in om Ålidhemscentrum. Som väntat finns det kritiker. Jag är dock helt övertygad om att detta kommer att stärka centrum. Vi skulle få fler fastighetsägare som vill stärka upp stadsdelscentrum. Marknaden brukar prata om konkurrens men när den kommer så motarbetas den.2007-08-14, 08:49  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM