TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Regeringens utförsäljning av företag


Regeringen har ju haft för avsikt att sälja ut en del statliga företag, de ska privatisera dessa. Jag tycker det är fel men det bryr de sig säkert inte om.
När man nu gör detta borde man använda pengarna till att skapa bra förutsättningar för framtiden. Satsa pengarna på infrastruktur och bygg de vägar och järnvägar som inte ryms i de nationella planerna och de som skjuts på framtiden. Vi har ju två projekt i Umeå. Ett är ju vägpaketet dvs. E4 och E12 som måste flyttas ut för att klara luftmiljön och så har vi Norrbotniabanan.
Jag vet ju att man har utgiftstak men lägg pengarna då i ett bolag som man gjorde med Botniabanan. Det här tipset får ni gratis men jag är helt övertygad om att de gör större nytta i infrastrukturen än att sänka skatterna med eller betalar av statsskulden med. Det skulle självklart dessutom göra stor nytta för miljön då staten inte klarar luftkvalitetsnormen här i Umeå


*Överklagningarnas Umeå


Att Björn Rosengren ännu en gång skulle överklaga handläggningen av Botniabanan förvånar inte mig. Det är ju det han själv gör sig rik på. Ju fler överklaganden ju högre arvoden stoppar han i egen fick
Han tycks ju veta bättre hur lagarna ska tolkas än de som skrev lagarna, Sveriges Riksdag. Det är många år sedan regeringen gav tillåtelse till byggande av denna järnväg i enlighet med den nya lagstiftningen som bland annat kom till för att förbättra och göra processen klar.

Den nuvarande regeringen och också sagt att det är bara att starta bygget. Det har varit en stor lek med skattebetalarnas pengar här och lagstiftningen måste göras om i den riktning som kom från PBL kommiten2007-08-12, 09:30  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM