TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vänortsutbyte - ett sätt att lära av varandra

 

Nu har vi haft våra vänorter här sedan i torsdags. Det var ett bra grepp att instifta dessa för, jag tror snart 60 år sedan, det fattas bara 2 år. Att lära av varandra genom att mötas är ett bra sätt och jag tror inte det gäller enbart inom den offentliga sektorn. Ibland har vi något att lära ut och en annan gång är det att lära, men nu på lördag ska vi visa lite om vad som händer på kulturområdet.

 

Var är ni gubbar?

 

När sommaren nu är slut har stavgången kommit igång på allvar. En sak som jag reflekterar över när jag är ute och går är vilka andra som rör sig. Nu påstår jag att det är dubbelt så många kvinnor som män som är ute och går och springer. Ska vi vara jämställda så har vi män en stor uppgift för att få jämställdhet, men det kommer ingen kommunorder. Vi män måste ta oss i håret och börja röra oss mera om vi inte ska bli kollin som kvinnorna ska sköta om. Ut och rör på er gubbar!

 

Vi ska göra vårt om fastighetsägarna gör sitt

 

VF har spinnt vidare på min blogg om Umeås entréer och det ser ut som om det är angeläget. Jag tog upp detta med anledning av att vi jobbar med en ny översiktsplan och i den kan man självklart styra markanvändningen för nya tomter. Däremot så har alla ett ansvar på sina egna fastigheter och om fastighetsägarna tar sitt ansvar och ser till så att det ser snyggt ut så ska vi göra vårt, det går jag i god för.

 

Jag tror inte ens att det blir en politisk konflikt. Visst kommer en del att klaga om vi flyttar återvinningsgården på Gimo som jag tror vi måste göra för att göra vår del. Sedan får vi väl se vart den ska ligga, kanske är Dova rätt och det är säkert inte så mycket mera total bilkörning dit än till Gimo. Vi får ju även titta på läget ur den miljöaspekten. Nu lämnar jag in travet och sen möter jag våra vänorter.2007-08-11, 11:55  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM