TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klimatförändringarna är på dagordningen överallt i världen. Det finns ju bra lösningar som går att skynda på och då löses både energibristen och energin som kan framställas utan några som hälst miljöproblem.

 

Läste glädjande nyhetstips från Dagens Miljö. Där hänvisas till en artikel i Sydsvenskan där en tidigare professor från Tartu i Estland och tillika docent i kärnfysik vid Lunds universitet skrivit en artikel som säger att fusionskraften är tekniskt genomförbar inom 20 till 30 år.

Fusionskraften är hör och häpna ren, ofarlig och outsinlig, nästa en evighetsmaskin. Det pågår en diskussion om vart det första provexemplaret ska ligga och alternativen är Japan eller Frankrike till en kostnad av 50 miljarder. Självklart blir det lite storpolitik vart den ska ligga men det skulle vara en välgärning för mänskligheten om den kom tillstånd så fort som möjligt.

 

Fusionskraften ger inget farligt avfall, släpper inte ut några växthusgaser och det finns obegränsat med bränsle. Bränslet finns i två olika väten denterium och tritium, det första finns i havsvatten och tritium skapas av denterium i reaktorn.

Tänk att om all energi skulle framställas av fusionskraft skulle bränslet denterium räcka bara i miljontals år och bränslet finns överallt. Ett tips är att gå in på Dagens Miljö och läs. http://dagensmiljo.idg.se/2.1845/1.115392


Det gäller nu att få igång fullskaliga tester och under den tid det tar ska vi akta oss för att gå in i andra och felaktiga energislag som t.ex. att använda för mycket skog som går att använda till annat och som trots allt ger utsläpp av

växthusgaser.


Tänk den dagen energin inte är en bristvara då kan vi gå tillbaka till direktverkande el. Vi hoppas att priset blir rätt men ingen är så dyrt som att förstöra jordklotet med växthusgaser.

 

Fackföreningsfientliga Maud och några andra korta

kommentarer

* Ledigheten för Maud behöver inte mer än ta slut så börjar hon att hota facken med lagstiftning och begränsningar i fackens rätt att vidta stridsåtgärder. Det är en djäkla tur att Littorin sitter i regeringen för han säger att detta är ett centerutspel och arbetsrätten ska inte förändras. Man funderar ju över om Maud den tid hon ledde hushållningssällskapet, inte speciellt lyckat dessutom hade några konflikter med facket där som gör att hon fått sitt fackföreningshat.

 

* Vilka odågor det finns på vår planet som måste ge sig på och bryta omkull den staty som ett galleri ställt ut på torget för att visa hur man kan förgylla en stad. Ni som vet något om detta tycker jag ska tipsa polisens KUT-grupp så att förövarna kan ställas inför skranket. Vi kan och ska inte acceptera sånt på samma sätt som de som förfular genom att klottra.

* Det är bra när en upphandling ger kostnadsminskningar på 2,4 miljoner för då får socialnämnden en ramförstärkning på den summan då vi inte justerar budgeten2007-08-09, 08:25  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM