TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Nu börjar snart vardagen igen med full fart. Det känns ändå bra och jag tillhör de som tycker det är roligare att jobba när det är fint väder.
Fint väder blev det i slutet av veckan vilket gjorde att jag inte tog mig tid att skriva en blogg även om jag har varit noga med det under ledigheten. Jag hade helt enkelt för mycket som skulle göras innan vi åkte hem .


Då upptäcker jag att jag kan nog inte åka någon helg till Långvattnet då jag är upptagen, till helgen vänortskonferens, helgen därpå firar Lycksele 400 år, och helgen därefter har Lorentz ett avskedskalas och så ska det bli ett 60 års kalas, så sista helgen blir en helhelg där även om man måste dit och klippa gräset


Hade inte heller tidningen eftersänd mer än till den 1 aug så jag såg inte insändaren från folkpartiet att de vill bygga en kommunal gästhamn.


En gästhamn skulle väl vara bra men nog är jag tveksam om det är en kommunal angelägenhet. Ska verkligen kommunen använda pengarna till detta och dessutom finns det privata företag som jobbar med att bygga en marina och i en sådan kommer det att finnas gästhamn En gästhamn bör ju också finansieras via parkeringsavgifter för båtarna.


Däremot ska vi självklart skapa förutsättningar för dem som vill bygga en hamn. Det är näringsverksamhet och det vill väl inte folkpartiet att vi ska syssla med.


Förra året besökte jag Nessebar i Bulgarien, inte så långt från Sunny Beach som i sommar varit ordentligt på tapeten med allt supande, allt våld och våldtäkter. Polisen och taxi verkar inte heller vara tillförlitlig. Enda chansen att det ska bli bättre ordning är att vi slutar resa till ställen med hög brottslighet


Apropå trängselskatter hörde jag en forskare från KTH som varnar att det kan komma på fler ställen om man inte tänker sig för. Att tänka rätt skulle vara att inte dra bostäderna så långt bort att det blir mer bilberoende. Han var inne på vår linje i Umeå att bygga bostäder och anläggningar som har många besökare centralt och att de blir lättare att nå, främst med kollektivtrafik. Kul att vi går hand i hand med framstående forskare och vissa tjänstemän på länsstyrelsen skulle nog behöva höra dessa synpunkter.


Har dock lite dåligt samvete för en sak i sommar och det skäms jag för. Det har varit alldeles för lite motion och stavgång i sommar men det ska bli bättring. De fysiska aktiviterna med jobb har ersatt, och det har inte varit något fiske, abborrarna har fått vara i fred.


Däremot är inte bunten med handlingar som jag hämtade på stadshuset alltför upplyftande uppemot 250 sidor att läsa igenom. Ska de verkligen inte gå att göra kortare men lika begripliga. Idag blir det en hel del Nolia då jag ska vara med i en diskussion under temat båtens dag


http://www.s-info.se/Holmlund
Vi Vinner i Umeå
2007-08-06, 06:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM