TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Är barn olika värda?


Är barn verkligen olika värda som de behandlas av försäkringsbolagen vid skador och framtida ekonomisk förlust och med stöd från trafikskadenämnden. Vad är det som säger att arbetarbarnen ska ha mindre ersättning än barn från andra sociala grupper. Det måste väl i allra högsta grad strida mot barnkonventionen att behandla barn så olika. Jag tycker det låter som diskriminering och borde vara något för diskrimineringsombudsmannen att ta tag i. I Danmark och Norge där har man schablonersättningar vilket innebär att man behandlar alla barn lika. Det finns ingen möjlighet att i förväg gör antaganden om vad man kommer att tjäna som vuxen. I pensionssystemet går man ju nu på livstidsinkomsten och då skiljer det inte lika mycket i jämförelse mellan arbetare och andra då många studerar i 10 år innan man är ute på arbetsmarknaden och det ska inte skilja 100 000 i ersättning per år. Barn ska behandlas lika punkt slut, ändra lagarna om det behövs

Religiösa friskolor.


Idag ska jag faktiskt ge den tillträdande partiordföranden Jan Björklund en ros. Jag tycker det är bra att han aviserar att han tänker begränsa eller rent av att stoppa religiösa friskolor. Jag hoppas bara att han orkar driva frågan vidare och att socialdemokraterna kommer att stödja förslaget. Stå på dig Björklund och i detta fall ska du nog inte lita för mycket på alla dina kollegor i regeringen, men det är klart att reglerna för friskolor och inte minst religiösa måste göras om. Jag förväntar mig att socialdemokratiska riksdagsgruppen kan sätta sig ner och enas med folkpartiet i denna fråga

Trängselskatter


1augusti och för många är denna vecka sista semesterveckan. Idag införs också trängselskatter i Stockholm med beslut av den borgliga Stockholmsalliansen och allinasregeringen. Socialdemokraterna gick med på ett försök med dessa mer eller mindre pressade av miljöpartiet och vänstern. Vilket fruktansvärt liv det blev på de borgliga ledamöterna, något så fruktansvärt dumt skulle de aldrig göra. Nu införs de i alla fall trots vad man sa före valet.

Kortisar.


I sommar har det hänt många olyckor på studsmattor. Det är klart att det inte går att få sådan utrustning olycksfri och skulle tippa att olyckorna händer när man trillar ur. Men det måste vara helkul.
Ska regeringen nu vara konsekvent ska man lägga en skatt på studsmattor som ska gå till att betala för de skador som uppkommer. Man har ju lagt en skatt på trafikförsäkringen som ska stå för de skador som trafiken orsakar. Där drabbar det endast motordrivna fordon och cyklisterna klar sig undan skatt. Ytterligare ett bevis på hur regeringen handlar inkonsekvent
I Zimbabwe har man en inflation på 100 000 %. Hur sådana länder och andra länder som varit i händer av maktgalna politiker ska ta sig ur sin besvärliga situation verkar svårt.
I stora delar av värden inte minst i länder i mellanöstern men även i Asien sker attentat av så kallade självbordbombare. Hur människorna går att dupera så att man spränger ihjäl sig själva2007-08-01, 13:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag har tagit upp det för tredje gången med TT idag att de mi9ssbrukar sin monopolsituation när de vägrar ta med nyheten. PåSVT kände de en journalist från TT, som brukar skryta med att han är en "gatekeeper", dvs att han som journalist kan avgöra vad som ska komma ut i Sveriges tidningar eller inte.

Men nu i eftermiddag ska riksdagens utbildningsutskotts ordförande för Centerpartiet intervjuas av Aktuellt om även hennes förslag att stoppa religiösa sekter i skolan. Så TT kommer inte att lyckas hålla nyheten borta från debatt. Se pressmeddelandet från Sofia Larsen som kom runt kl. 14 idag: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/161005

Efter Aktuellts inslag kl. 21 ikväll och Politikerbloggen som enda nyhetsmedia att gå ut med Sofia Larsens och Centerns pressmeddelande i frågan, så är det dödstyst. Varför? Jo, TT vägrar ta med denna nyhet och även gårdagens där Björklund också kräver hårdare lagstiftning. Debatten kommer att dö ut, för det står inte i några tidningar eftersom TT inte vill förse dem med Björklunds eller Larsens utspel. Deskchefen och några till på TT är överens om att detta inte är någon nyhet säger de. Dags att Konkurrensverket ytterligare en gång granskar TTs monopol, och denna gång inte utifrån politisk snedvridning utan i sättet de kan skada politisk debatt. Tidningar behövs för demokratin, men om inte tidningar får viktiga nyheter från TT, så måste ju demokratin skadas, eller?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM