TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När den socialdemokratiska regeringen efter överenskommelse med vänstern och miljöpartiet införde trängselavgifter blev det oherrans liv på de borgliga partierna. De skulle aldrig i livet införa detta när försöket var över. Argumenten mot försöket var riktigt vulgära kanske främst från moderaterna. Nu vet vi hur det gick, trängselavgifterna infördes från och med den 1 juli.

Jag tycker det visar sig att man inte ska vara så kategorisk när det gäller saker och ting och man ska inte lova något inför ett val och sedan göra tvärtemot, det skadar demokratin.
Under Almedalsveckan så gick miljöministern ut och lovade höjda bensinskatter för att klara av koldioxidutsläppen. Skatt som ett styrmedel för miljöns skull har det nu blivit. I Västerbotten gick många av de borgliga politikerna ut före valet och lovade sänkta skatter på drivmedel. Den gröna skatteväxlingen bespottades av de borgliga men nu kommer de med höjda skatter. Vi får nog förutsätta det då det var en minister i en sittande regering som gav beskedet.
Jag undra hur många saker som man lovade inför valet som man kommer att göra tvärt om med. Det kommer nog att stanna vid skattesänkningarna för dem som redan har det bäst, det löftet håller man nog. Det är ju 10 % av medborgarna som fått hälften av de skattesänkningar som är genomförda och det är de rikaste2007-07-24, 16:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Miljöpolitiken är ofta en sorts lekstuga. Det var ju från början socialdemokraternas Annika Billström som gick till val på att INTE införa trängselskatter i Sthlm, men sen tvingade regeringsssamarbetet med MP henne att bryta det vallöftet. Och nu snurrar även de borgerliga i frågan.

Sådant snurr gör att alla partier riskerar att förlora till de gröna.


Lennart Holmlund: Det var inte Annika som svek utan regeringen. En sak skiljer dock väsentligt och det var att socialdemokraterna gick med på ett försök som avbröts före valet. Nu är det fattat ett beslut om att det ligger kvar för framtiden. Jag vet inte om det är rätt eller fel men det visas nog att det behövs visssa styrande åtgärder
Hoppas att Socialdemokraterna nu lär sig av läxan att inte lita ett dugg på dom.

Att lita på en regering som förstör allt vad som under århundraden byggt upp går inte.. men ta lärdom låt dom aldrig mer förstöra och försvinna med det som folket byggt upp.

Löntagarfonderna for dom med också.. varför inte betala tillbaka åt oss?

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM