TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Umeå förändras
Centrala Umeå kommer att förändras märkbart de närmaste åren på olika sätt. Färdigställandet av Botniabanan pågår för fullt och en ny godsbangård byggs på västerslätt och den gamla som ligger mitt i stan försvinner. Till denna byggs också en hel del nya anslutningar. I dagarna färdigställs rondellen vid Bomvägen vilket bör underlätta trafiksituationen.
Det byggs ett helt nytt resecentra vid universitetssjukhuset och i närheten ett helt nytt bostadsområde mycket vackert beläget. Det blir också mark för kommersiella intressen utmed järnvägen liksom på andra sidan på Hamrinsberget och även i samband med den nya planen inne på universitets och sjukhusområdet.
Resecentra i Umeå centrum gamla järnvägsstation blir också helt förändrad och bussarna flyttas över på sidan mot järnvägen så lokalerna kan samnyttjas till bästa för resenärerna. Bra fungerande resecentra är ett måste om kollektivtrafiken skall vara attraktiv.
I stadskärnan har arbetet påbörjats med att renovera Kungsgatan och nästa sommar ska det arbetet göras färdigt ända fram till Västra Esplanaden om nu bara fastighetsägarna på delen Renmarksesplanaden går in och tar sin del av ansvaret för att få en bättre utemiljö. Det är lite stökigt under byggnadstiden men sånt måste göras på sommaren som tyvärr är lite för kort för att alla utomhusarbeten ska kunna göras till rimliga kostnader. Asfalt går inte att lägga på vintern.
Sedan kommer hotellet på Tempokvarteret. De skisser som några av oss fått se efter byggnadsnämndens beslut om att se över fasaderna ser mycket spännande ut och blir ett lyft för centrala Umeå. Parkeringshuset under Rådhusesplanaden kommer inte att synas speciellt mycket men vi har ju sagt att utomhusmiljön skall göras attraktiv och snygg. Det nya badhuset kommer också att ge ett lyft för centrum och ett bad som blir lätt att nå med kollektivtrafik
Runt gamla Sandåkerns idrottsplats ska det också byggas bostäder och hela trafikapparaten kommer också att förändras med en anslutning upp mot västerslätt. När dessa projekt är färdiga så kommer Umeå centrala delar att se helt annorlunda ut och jag tror och hoppas det blir mycket bra, för så ser det ut på ritningar och skisser


2007-07-22, 12:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Spännande. Känns bra att jag bor i Umeå.

Färdigställandet av Botniabanan ser jag verkligen fram emot.


http://stefanflod.blogspot.com/
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM