TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lördag och V75 igen och det ser riktigt svårt ut. Vi får väl se hur systemet i vårt bolag ser ut när det kommer på sms strax före klockan två. På mitt lilla system gör jag som de flesta andra spikar Earl Tilly i avdelning 6 och så chansar jag med gamle Umeåbekantingen Peter Ingves och Samba Kebell i avdelning 5.
Vårt barnbarn tilde tyckte Lycksele djurpark var en liten höjdare och framför allt gillar hon de stora djuren och bäst är hästen.
Det känns också skönt när man återvänder till stugan och att man har de nya elinstallationerna på plats. Nu kanske det blir någon tid till abborrfiske
*Plantera skog ungdomar.


Den här tiden på året ska alla skogsplantor sättas där det några år tidigare gjordes avverkningar. Om jag förstår det rätt så har man ganska stora problem med att få tag i folk som sätter planten. I Jämtland berättade min svåger att det kom folk från Uzbekistan för att göra jobbet. Dom tjänade också bra med pengar visserligen gör de säkert långa dagar.
Men det finns eller borde finnas ganska många ungdomar som både går arbetslös och som skulle vilja ha ett feriejobb. Jag förstår inte varför det inte duger att sätta plant och tjäna en bra slant eller om det är något annat som gör det omöjligt. Det känns konstigt att företagen måste rekrytera folk så långt borta. Själv har jag aldrig utfört det jobbet utan sysslade med andra jobb under lovet men min hustru gjorde flera somrar i skogsplanteringen. Här behövs nya tag nästa sommar tillsammans med facken för att se till att våra ungdomar får sig ett sommarjobb.2007-07-21, 11:50  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej
Jag undrar var man kan hitta sidor/ställen där man kan söka feriejobb men att sätta skog?
Och jag vill gärna veta hur mycket man tjäna?MvH Nett
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM