TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Sprutor och kondomer mot HIV


Det har varit synpunkter sedan jag i radion redovisat vad socialnämnden tyckt om fria sprutor till narkomaner, synpunkter som jag delat. Frågorna har varit att ge gratis sprutor till brukarna av narkotika för att hindra smittspridningen av HIV. Knarkandet är brottsligt och samhället skulle då ge stöd åt detta genom att hålla med gratis sprutor. Knarket får man väl pengar till främst genom brottslighet och prostitution
Man skulle fråga sig om de flesta HIV fallen kommer genom sprutor eller genom sexuella aktiviteter. För att jämföra med gratis sprutor till brottslig handling skulle man då ge gratis kondomer till dem som köper sexuella tjänster vilket är förbjudit eller skulle alla ha gratis kondomer. Jag tycker inte heller det är en uppgift för samhället
För att förhindra och stoppa knarket behövs både förebyggande åtgärder och hjälp för att knarkarna ska ta sig ut träsket. Då behövs nog hårda krav på knarkarna och på personalen som jobbar med detta, hela sjukvårdsapparaten och de behandlinsplatser som finns, mindre dalt som en drabbad moder sa till mig efter radiointervjun. Det behövs också en polis och en tull som tar krafttag mot leverantörer av knarket och att leverantörerna runt om i världen straffas ordentligt när de åker dit
Kampen mot HIV ska också föras på bred front. Det sexuella beteendet är den viktigaste frågan och att man skyddar sig vid tillfälliga kontakter. Upplysning är även här en viktig åtgärd

*Mera motion mot fetma.
Det vill regeringen införa i skolan och det har jag inget emot. Däremot tror jag inte det löser fetman hos barn och som det i vissa fall handlar om nämligen ”övergödning”. Även mot fetma gäller det att förändra levnadsvanorna där motionen är en liten del. Någon eller några timmar i veckan hjälper inte utan det gäller att motionera även efter skolan och även lägga om kostvanorna. Det finns mycket information om vilken mat som är onyttig och ska bort ur kostcirkeln som mycket godis och socker. Det finns annat än läsk att dricka och gott om god och nyttig mat. Även när det gäller kost och motion ska inte allt läggas på samhället utan självklart har föräldrarna den viktigaste uppgiften här. Att vara rädd om sina barn är att lära barnen äta och motionera på rätt sätt. Det går även att förändra kost och motionsvanorna när man kommit upp mot 60 år om man bestämmer sig och det är jag själv ett gott exempel på och jag lovar att det känns bra för det egna välbefinnand2007-07-20, 08:36  Permalink
Andra bloggar om:  


Men ge dig nån gång, tredje inlägget med exakt samma argument som innan och som vi bevisat inte håller. Om man får pengar till knark genom brottslighet så behövs ju ännu mer brottslighet om man även skall få ihop till rena sprutor. För jag förutsätter att det inte köps knark för bidrag, det hålet har ni väl täppt till? Skulle det vara ett bekymmer att ge kondomer till dom som köper sexuella tjänster vilket är förbjudit, så ge dom till dom som säljer sexuella tjänster vilket är tillåtet.

Är det samhällets uppgift att försöka hindra spridning av HIV, om man kan, för rimliga medel?
Det är den enda fråga man behöver svara på.

Men vi förstår nog vad det handlar om. Precis som man gjorde i Vetlanda behöver socialnämnden förklaras fullt förtroende. Men att tillåta att man förgriper sig på småflickor var lite väl magstarkt för allmänheten, där hjälpte det inte. Knarkare är en periferigrupp som inte väcker lika mycket känslor, där kan det fungera.
Ta det lugnt Bängt!
Lennart har anledning att skriva blogg efter blogg med nästan samma innehåll.

Vad Lennart gör är att han har två bloggar... en i VK och en här.

Den i VK kan man inte kommentera, så därför blir det så här.

Eftersom VK inte går att kommentera så skriver Lennart en ny nästa dag... och kopierar innehållet till S-info där det går att kommentera.

Så för min del är det ok vad Lennart gör!

(Nu har jag inte kollat att det jag skrivit här ovan stämmer.. men så har det varit för två månader sedan, då jag upptäckte fenomenet.)

Folke Andersson
Lennart skrev:
"Man skulle fråga sig om de flesta HIV fallen kommer genom sprutor eller genom sexuella aktiviteter. För att jämföra med gratis sprutor till brottslig handling skulle man då ge gratis kondomer till dem som köper sexuella tjänster vilket är förbjudit eller skulle alla ha gratis kondomer. Jag tycker inte heller det är en uppgift för samhället"


Kondom är inte ett måste för att ha samlag.
Men en narkoman måste använda sprutor ( ja jag sysslar inte med det själv så jag tror att dom måste använda sprutor, eller finns det i tablettform? )

Folke Andersson
Ja ja Bängt jag skrev att VK inte går att kommentera.. Visst går det.. de flesta i VK. Men inte Lennarts.. han vill inte att folk där ska kommentera.
Men här på S-info får man.

Ej konsekvent.. men så är det.
Kanske för få S-anhängare i VK?

Folke Andersson (S-anhängare)
FN:s organisation UNAID rekommenderar sprutbytesprogram. Världshälsoorganisationen WHO säger att effekten av sådana program är "överväldigande".

Är de "knarkliberaler"?

Är alla inom narkomanvården i Malmö (inklusive socialdemokraterna) knarkliberaler?!?

Ibland är politikers ointresse och okunnighet direkt dödande.

Våga tänka om. Vem som helst kan ha fel, man kan ändra sig även på äldre dar, och era politiska beslut i denna fråga kan direkt avgöra liv eller död för många personer med beroendesjukdom.


Lennart Holmlund: Du har otroligt dålig respekt för andras åsikter än dina egna. Jag tycker du beter dig dålkigt som på¨star att jag ärr okunnig. Jag förstår fullt ut att du är en person som har en liberal syn på knarkandet och därför far med sådana påståenden som du gör i ditt svar. När det gäller narkomanvården så kan man ju se på vilka resultat dom når annat än att ge sprutor.
Att kalla dig okunnig var en liten provokation. Jag hade själv samma åsikt som du fram till för bara ett par år sedan, och ren kunskapsinsamling fick mig att byta åsikt.

Exakt vad var fel i det jag skrev?

Malmö, med sprutprogram, har inga sprutrelaterade HIV-fall de senaste decennierna. I Stockholm, utan sprutprogram, är det nästan 100 sådana fall bara de senaste åren.

Där har du kostnaden för motståndet, mätt i människoliv. Och i Stockholm är det folkpartiet som står för detta motstånd, så det handlar inte om partipolitik. Måla inte in dig i ett hörn.

FN är positiva till sprutprogram.
WHO är positiva till sprutprogram.

Inget tyder på att sprutprogram skulle *öka* narkotikaproblemen, vilket du antyder.

Möjligen kan man använda en sorts extremt liberalt argument att stat och kommun inte bör subventionera något alls, inte ens sprutor om det sparar liv, men det får stå för dig. Och i utlandet är det den svartblåa högern som står för din typ av argumentation i denna fråga.
Fatta vad det handlar om!
En despot som tror sig fått mandat att UPPFOSTRA sina undersåtar.

http://www.sverigesradio.se/ekot/artikel.asp?artikel=1485526
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM