TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Inga fria sprutor för knarkare.
Igår blev jag uppringd av radion med anledning av att vi i Umeå kommun inte tycker narkomaner ska ha tillgång till fria sprutor. Jag hänvisade till vår socialnämndsordförande men kommenterade detta för reportern hade inte fått tag i Eva.
Under dagen ringde en kvinna från Göteborg med anledning av repotaget och hon återkom senare under kvällen och vi hade ett mycket långt samtal. Kvinnan ifråga var jätteglad över vad jag sagt i reportaget som till exempel att det är förbjudet att knarka och då ska inte samhället tillhandahålla utrustning för detta. Kvinna i fråga var väl insatt i problemet med knark då hon hade en son som var fast i träsket.
Glädjen för henne var att jag som politiker hon vågade säga vad många tänker och tycker och dessutom att HIV smittas mera på annat sätt och annat leverne än vi sprutor. Kvinnan var hårt engagerad i problemet med knark och hade agerat mot tidigare socialdemokratiska ministrar som Morgan Johansson och Tomas Bodström, men riktigt nöjd med svaren var hon inte. Däremot tyckte hon med den erfarenhet hon hade att det var lite väl mycket flum med knarkarna både från läkarhåll och från de vårdinrättningar som finns för missbrukarna. Stämmer hennes beskrivning så finner då inte jag anledning att betvivla det hon berättade och det gäller att ställa hårda krav på missbrukarna och självklart att det inte får vara en knarkliberal attityd på vårdinrättningarna. Jag kommer troligen att ringa upp henne och få höra mer om de erfarenheter hon har och som kan vara tillgagn för arbetet med ett drogfritt Umeå.

*Korta reflektioner
Tänk vad utvecklingen har gått framåt när det gäller att skörda hö. Man slår ut långt in på kvällen och morgonen därpå börjar packningen av höet för att vara avslutat mitt på dagen. Jag som minns min barndom där det tog lång tid att skörda samma areal och dessutom lada det sedan
Det kan vara så att landsbygdens största fiende är de som inte säljer sina hus som de aldrig nyttjar. Husen förfaller och servicen i bygderna skulle kunna hållas uppe bättre om folk använde husen eller sålde till användning. Då skulle en hel del butiker och service ha funnits kvar. Efter en tid så har husen som aldrig använts förfallit för ingen lägger ut några stora pengar på underhåll någon enstaka vecka. Känslan för orterna försvinner samtidigt med att de nära banden upphör2007-07-18, 08:24  Permalink
Andra bloggar om:  


"Det kan vara så att landsbygdens största fiende är de som inte säljer sina hus som de aldrig nyttjar. Husen förfaller och servicen i bygderna skulle kunna hållas uppe bättre om folk använde husen eller sålde till användning. Då skulle en hel del butiker och service ha funnits kvar."

En kille norr om Lövånger skrev en insändare i NV om just den frågan för ett halvår sedan.
Helt åt skogen att det ska få förfalla som det gör.
Förfall skulle vara straffbart ifall man inte gör nått åt det.. sälja t.ex.

Folke Andersson
Här Lennart har du en länk där du kan läsa denne kille från Lövånger och hans idé.
http://www.folkforum.se/forum/viewtopic.php?p=930#930
Folke Andersson
Du har rätt. Om dom på olika sätt, främst brottsligt skaffar pengar till knark ska man ju inte hålla dom med sprutor
Program med fria sprutor är ett billigt sätt att spara människoliv. Borde inte en socialdemokrat betänka sådant?

I Malmö (med sprutprogram) har man inte haft några nya HIV-fall på många år, medan det i landets övriga storstäder handlar om ett hundratals personer som smittats via sprutor under samma tid. De kommer antagligen att dö i AIDS. Hoppas att Lennart har tänkt igenom sitt ställningstagande mycket noga, för här handlar det om hur många som ska dö.
Förtydligande: Malmö har alltså inte haft någon ny HIV-smitta relaterad till knarksprutor under denna tid. Ingen verkar heller anse att program med fria sprutor leder till ökat missbruk.

Tänk igen!
Birgitta Rydberg ägnar sig alltså åt rent skitprat i sprutbytesfrågan, säger Björn Johnson statsvetare och narkotikaforskare.

http://www.expressen.se/debatt/1.764684/politiska-halvlogner-eldar-pa-hiv-smittan

Sanningen är alltså så enkel att en knarkare på vissa orter anses ha förbrukat sitt människovärde.
Förresten, varför skall vi tillhandahålla rena arbetslokaler till ideologiskt förblindade byråkrater?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM