TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Bankerna


Det är så skönt att stiga upp när solen lyser och gå och sätta sig bakom väggen och ta en kopp kaffe i väntan på att daggen försvinner. Egentligen är enda problemet att här tycker vi att tidningen kommer så sent, sent är mellan halv sju och sju. Hemma i stan kommer den strax efter fyra. 

Apropå dagens VK så har man ett reportage över en familj i Varmvattnet som inte fick låna pengar till att bygga ett hus där, men familjen bytte bank och av den andra banken fick man låna. Att bankerna gjort så är ingen nyhet då de tror att värdet av hus bara finns i centrala delen av staden, vilket självklart är helt fel. Varför skriver inte tidningen ut vilken bank som de inte fick låna av och vilken bank som gav lånet. Hur bankerna beter sig måste vara av mycket stort allmänt intresse även om den bank som avslog inte kan avslöja grunden för avslaget om det var något annat än läget. Jag och jag tror fler med mig vill veta vilka bankerna var.

*Återställare?


Det visar sig att när man tagit bort gratis entréerna till de statliga museerna så har besöksantalet gått ner med mellan trettio och sjuttio procent. Det innebär att det inte anses rimligt att betala för det museerna har att visa upp. När vi och landstinget diskuterade att inför avgifter på västerbottens museum blev det ett härrans liv inte minst på de borgliga ledamöterna. Resultatet blev någon form av frivilligt bidrag och meningen med de pengarna var att stärka verksamheten.
Idag är det väl i stort sett bara grundskolan och gymnasieskolan som är gratis för medborgarna. Sjukvården har vissa avgifter och det har även förskolan. För oss socialdemokrater gäller det nu att vi får ta en ordentlig diskussion om vilka saker som ska kosta eller inte i det program vi tänker vinna nästa val på. Här tycker jag att vi verkligen måste fråga oss om gratis entré till museer är viktigare än andra avgifter som medborgarna får betala för välfärdstjänster. För mig ska vi inte ha återställare på allt som alliansen infört även om det ska ske många förändringar i stort som smått. Välfärden är den viktigaste återställaren, och visa saker ska alla ha tillgång till oavsett plånbokens storlek, vi ska slåss för den generella välfärdspolitiken2007-07-16, 08:03  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM