TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Semestern fortsätter sin stilla gång även om vi inte får kalla politikers ledighet över sommaren för semester. Vi hade ett sånt ärende 1991 i Umeå och då fick vi svart på vitt, men nog kallar jag det semester.

Tufft med all ogräsrensning och att gräva ett dike över tomten för en ny matarledning för el, man blir ständigt förbannad då det är tusentals björkrötter och man vill ju inte hugga av alla för då kommer säkert björken att dö.

Abborrfisket har därför fått lida men en av spikarna höll på V75, den andra gick åt skogen men det var inte Going Kronos jag stöp på utan jag fick inte med häst nr 11 i 4,e avdelningen trots att jag hade 7 hästar så det blev 7 femmor denna gång. Grattis Henrik Jonsson till silvret i Bangolf, du bor ju i Umeå trots att du spelar för Skönsberg, och grattis till genomförandet av arrangemanget till Mikael Holmberg och hans övriga medhjälpare i Umeå Bangolfklubb

*Vattenkraftspengar
En del politiker och drivet av en centerpartist från Östersund har länge varit ute och argumenterat för att de kommuner som älvar som är utbyggda för vattenkraft ska få tillbaka lite pengar. Jag tycker ett sånt tänk rent ut är dumt. Varför ska det föras tillbaka pengar just där vattenkraften är utbyggd.
Många skulle ju kunna kräva att just för den eller den verksamheten fått möjlighet att utvecklas i min kommun så skulle pengar från den verksamheten skickas tillbaka. Varför skulle det vara ett system där en kommun som har en älv som rinner genom kommunen skulle få extra pengar medan grannen skulle bli utan. Vi kan bara ta exemplet mellan Bjurholm och Vännäs, två grannar med 3 mil mellan. Jag tror också Bjurholm är en kommun som har sämre ekonomiska förutsättningar än Vännäs.
Jag tycker vi ska ha ett system ungefär som vi har det idag med utjämning av inkomster och utjämning av kostnader, den så kallade inkomst och kostnadsutjämningen även om jag har svårt att se att i den ska vi betala för de högre lönelägena runt storstäderna vi som inte haft råd med högre löner, men det är en annan sak. Vi ska även hae en regionalpolitik som gör att hela Sverige ska kunna utvecklas, men den lyser med sin frånvaro under centerpartistisk ledning för näringspolitiken2007-07-15, 11:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM