TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Centerpartiet kovänder


Visst kan vi säga att centern kovänder i bensinskattefrågan efter Anders Carlgrens utspel i Almedalen. Det är klart ska utsläppen från bilarna minska måste det till styrmedel och det är skatter. Det måste bli dyrare att förorena .

Centerns riksdagsman Åke Sandström från Vännäs som ersätter Maud Olofsson i riksdagen blir lite orolig över detta. Det är nog inte bara han som kommer att behöva skämmas för sina vallöften som i stället var sänkt bensinskatt. I debatten om bensinskatter framförs omedelbart att då måste avdragsrätten för resor öka. Den fundering man får är vilken effekt kommer det då att ha för att minska bilåkandet och övergå till samåkning eller kollektivtrafik. Det är ju trots allt som sägs mycket billigare att åka kollektivt än med bil.
Maud Olofsson är ju näringsminister och jag har fortfarande inte hört något om regionalpolitiken som ser ut att ha dött. Inte ser vi att de statliga myndigheterna har tagit regionalpolitisk hänsyn i sina beslut. Maud brukar prata om företagandet en hel del och jag vet faktiskt inte utifrån vilka grunder. Hon kan ju inte forma politiken efter sina egna misslyckanden åt hushållningssällskapet.

*Ytterligare kovändning
Det hörs som om moderaterna ha gjort en kovändning i försvarsfrågan då finansministern
Anders Borg förvarnar om minskade anslag till försvaret. Försvarsministern även han moderat hörs däremot inte känna till något. Borg säger sig ju ha pratat med de övriga partiledarna i alliansen och då är det olika uppfattningar inom moderaterna som råder och försvarsministern står inte upp bakom regeringen.

Det är klart att ska man sänka skatterna så måste detta finanseras genom att sänka andra utgifter. Till er förvåning så hoppas jag att det är finansministern som går segrande ur denna strid. Finansministrar brukar ha starka ställningar i regeringarna och för mig har väl han varit den största positiva överraskningen i regeringen även om transportstödet skulle behöva lite mer pengar

*Semestervädret


Vädret som vi haft har varit mycket lämpligt för en ordentlig städning inom och utomhus. Enda problemet man får är att när man har en liten miljöbil ryms det inte så mycket gammalt järnskrot när man ska till Nordmaling och lämna det på återvinningsgården samtidigt som man gör sina inköp. Det har blivit en stor skillnad i folks medvetande av att lämna gammalt uttjänt material på återvinningsgårdar runt om i våra kommuner. Det fanns många som trodde detta skulle vara omöjligt när det började men det går bara bra.

 


Umeå Bangolfklubb arrangerar SM och de har lite otur med vädret. Däremot har man lyckats komma med ganska bra mediemässigt vilket är kul så lyssnare och läsare får en inblick i sporten och vad den kräver. Jag ska passa på och skryta över hur man sköter tävlingarna Datorerna har gjort det lättare så att alla intresserade kan gå in på nätet och fortlöpande följa tävlingarna men det ska ju skötas på ett proffsigt sätt. Klicka bara in dig på Umeå Bangolfklubbs hemsida.

 


I går skrev jag om vargen och mitt förhållande till den är kyligt efter det att en varg bet ihjäl min svågers hund när han släppte ut den ur bilen när han kom hem från jobbet. En varg som sprang runt i byn och folk tordes inte ha ute sina små barn men gissa om det tog lång tid innan man fick tillstånd att skjuta den
*Matpriser


Semestervädret känns inte bättre då man läser om prisundersökningarna som gjorts över landet. Västerbotten har de näst högsta priserna av alla län och det är inte speciellt billigt i Umeå heller. En lågpriskedja som utmanar de gamla är på sin plats. I Umeå jagade vi länge flera aktörer än ICA och Konsum som hade fått sin tilldelning av butiker ute stadsdelarna och någon större konkurrens var det inte2007-07-13, 09:21  Permalink
Andra bloggar om:  


Tack för bra blogg idag Lennart!

Jag är glad att jag inte set/ser vilket elände en varg kan ställa till med... så jag älskar den fortfarande.

Men jag hoppas att Ni drabbade i framtiden kan få samma känsla aom jag då varg utrustas med sändare.. sändare som varnar alla mobiler i närheten att varg är på gång. Och man sedan på GPS kan spåra vargen och hålla sig borta från den.. eller skrämma iväg den.. Ja varför inte sätta upp viltstängsel runt om oss..

Såg föresten en älgko med en pytteliten kalv... innanför viltstängslet häromdagen som stressade försökte hitta hem till skogen.
(Älgen gjorde många kovändningar efter stängslet... presis som politiken)

Ta dig en jordgubbe nu Lennart och älska vargen igen.

Folke Andersson
Varg ska var ute i vilda skogen och går den in på gårdar i byar är det något fel. Man skulle ju kunna tro att den är utplanterad och därför inte rädd för människor
Centern gör ko vändningar är väl inget nytt. De har ju vänt kor i alla tider och vänder oftast kappan efter vinden. vinden blå¨ser åt ett miljövänligare samhälle och jordbruket är väl de största miljöförstörarna efter bilarna
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM