TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Helgen som gick.


Lagom till helgen fick vi väderomslag och det blev Brogatan och Yttersjö i stället för stugan. Det är skönare att vara i stan då vädret är dåligt.

Däremot var det välbehövligt för allt som jag satt i jorden blommor, grönsaker och potatis att vi får lite nederbörd. Blåst kan vi helst vara utan och visst undrar man varför det blåser mer idag än tidigare. Klimatförändringarna kan vara en orsak enligt experter.

Mitt andra stora helgnöje travet och V75 fick en ny storvinnare. Jag fattar inte att någon får med alla dessa hästar på kupongen. Två av vinnarna trodde i alla fall jag minst på av alla i sina lopp. Det här med direktspel är också ett trevligt nöje och här kan man gå in på Bubblans livs varje dag och se sina spel vinna eller som vanligast förlora

*Almedalen med långsiktigt hållbart


Nu har politikerveckan startat på Gotland och miljöfrågorna står på dagordningen. Jag har själv aldrig varit dit under politikerveckan men den har i alla fall stort genomslag i pressen. Många journalister brukar vara där och då brukar det gå bra att få en inblick i det som händer. Utrymmet i media är nog större under tiden då nyhetstorka råder.

Anders Carlgren centern och miljöministern kom åter tillbaka med bensinskatterna och att de måste höjas. Det konstiga är att de borgliga svängt så mycket i den frågan sedan man blev ansvariga för landet. Förut spydde man galla över socialdemokraterna och samverkanspartierna när bensinskatten var på tapeten. Ska utsläppen av koldioxid ner med 20 % så behövs säkert kraftfulla åtgärder.

Järnvägen kommer att vara ett bra alternativ för längre transporter men då måste de järnvägssatsningar som den Socialdemokratiska regeringen påbörjade som Botniabanan och även Norrbotniabanan fortsätta. Jag har stora farhågor att den senare inte ryms i tankarna hos alliansregeringen.

Regeringens satsningar hitintills har inte präglats av någon som helst regionalpolitik. Maud Olofsson har glömt bort att regeringen och dess verk ska ta regionalpolitisk hänsyn i sina beslut enligt riksdagen.

Rio deklarationen om det långsiktigt hållbara samhället är inte heller enbart en fråga om miljön utan också om socialt och ekonomiskt hållbart förutom det ekologiska2007-07-09, 06:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM