TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Fullvärdesförsäkringar


I går tog jag upp att regeringen stjäl löntagarnas pengar för att sänka skatten för dom rikaste då de för pengar ur olika sociala försäkringar för dessa ändamål. Det tål att upprepas att det är försäkringar som löntagarna har avstått till ur sitt löneutrymme
Nu ska ju regeringen titta på tilläggsförsäkringarna och se om man kan begränsa möjligheterna att teckna sådana kollektivt via facket.
De flesta människorna har idag sina hus och hem försäkrad till så kallade fullvärdesförsäkringar. Man har det för att om olyckan skulle vara framme och hemmet till exempel skulle brinna upp så ska man inte bli lidande ekonomiskt utan kompenseras fullt ut.
Skadan betalas då ur de försäkringspremier som alla försäkringstagare betalt in.
När det gäller att försäkra sig mot sjukdom och arbetslöshet då ska staten och högerregeringen begränsa möjligheten att försäkra sig fullt ut. Drabbas man av olyckan att bli sjuk eller arbetslös ska man i ett sånt läge kanske tvingas att gå från hus och hem för att ekonomin försämrats. Vad är egentligen skillnad egentligen? Troligen ligger skillnaden för högeralliansen i att man vill klippa vingarna av facken.

*Alternativa drivmedel


Äntligen börjar vi få en nyanserad debatt om etanolens möjligheter och hot. Ser man inte upp kan det bli så att de fattigaste får höjda matpriser då det blir lönsammare att producera drivmedel på arealerna för dem som har råd med bilar än att producera mat. Visst är etanol miljövänligt men det kanske också måste ske förändringar i våra levnadsmönster om vi ska klara jordklotets överlevnad och en värld i fred. Vi ska göra breda analyser så man inte hoppar i galen tunna. Skogen som vi har i vår del av världen behövs till mera än drivmedel om vi ska få ett långsiktigt hållbart samhälle2007-07-06, 10:23  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM