TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Fackföreningsfientliga tjuvregeringen


Regeringen har stulit löntagarnas pengar när de sänker ersättningsnivåerna i trygghetssystemen. De försäkringarna finansieras via avgifter som arbetsgivarna betalar in har avräknats i löneförhandlingarna och är därmed inte en belastning för statsutgifterna.
Nu vill socialförsäkringsministern se över andra tilläggsförsäkringar som tecknats via kollektivavtal. Orsaken till att de finns i kollektivavtal är att fackförbunden vill ge medlemmarna den trygghet de kräver för att klara sig vid sjukdom och arbetslöshet.

Den typen av försäkringar har funnits länge för högre tjänstemän då taket i sjukförsäkringen varit för lågt. Nu har andra än de högavlönade sett att något måste göras för sina medlemmar. Den utredning hon tillsatt har hon säkert gjort för att försöka hitta på någon lagstiftning som förbjuder tilläggsförsäkringar eller begränsar dem.

Däremot tvingar man människorna till högre bilförsäkringar i en lag som nyss kommit att träda i kraft. Allt detta gör man för att man ska kunna sänka skatten för dem som har det bäst. Skattesänkningarna går ju till hälften till de 10 % som tjänar bäst. Den omvända Robin Hoodpolitiken som jag kallar den.
Att en regering skulle vara på väg att begränsa Svenska Folkets möjligheter att teckna tilläggsförsäkringar via kollektivavtal är ytterligare ett sätt att försöka slakta fackföreningsrörelsen. Är det någon som hört om några begränsningar för enskilda försäkringar?

*Kommunismen


Att jag har haft svårt för den är ingen nyhet. Den har förtryckt människor där den styrt. Västerbottens-Kuriren hade ett reportage om en skolklass som besökte barnhemmet Ladva i staden Petrosavodsk i ryska Karelen.

Vår gamle numera avlidne vän Anna Kristenssen har gjort en fantastisk insats för att ge handikappade barn en någorlunda dräglig tillvaro genom att starta föreningen vänortsbarn och bygga om hela anläggningen. Där har pengarna verkligen kommit till rätta. Petrosavodsk är Umeås vänort och jag har besökt barnhemmet och vet hur det ser ut. Kanske har det blivit lite bättre på ryska barnhem efter kommunismens fall men det törs jag inte lova. Där fick man verkligen se vad kommunismen står för när det gäller mänskovärden. De har säkert inte behandlat djuren sämre. 

Den personal som jobbat på dessa ställen har haft en omänsklig uppgift när det inte funnits resurser att göra något. Det finns säkert hundratusentals barn med handikapp som fortfarande är nästan gömda och lever i en hopplös tillvaro. Detta är ett exempel av det kommunistiska systemet och deras syn på handikappade barn.
*Telia


Att Telia hade sett system där någon kunde öppna ett telefonabonnemang i mitt namn har jag skrivit om tidigare. Tiden att komma fram och få rättelse var inte kort för att vara snäll. Har ett Dof abonnemang till min telefon som ger möjlighet till att maila och hämta mail via telefon. Det fungerar väl si så där men ska man in via datorn, uppkopplad via telefon skall man ha gott om tid eller så ska det ta lång så man får in mycket samtalsavgifter.2007-07-05, 08:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Nu har ju inte S varit någon spec. vän av att låta arbetsgivaravgiften vara en soc-avgift mellan löntagare <-> arbetsgivare som administreras av Staten.
S har ju använt dessa av arbetarna ’avstådd lön’ för arbetsmarknadsåtgärder.
Detta gör att NU kan M-Finansministern utan att ens behöva ’rodna’ påstå att arbetsgivaravgifterna är en generell skatt.

Soc. Och arbetsm. avgiften går med 10 miljarder i vinst vardera.
Med ’förhöjda a-kassan’ går a-kassan runt 20-miljarder i vinst.
Aldrig hördes från S att dessa borde sänkas.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM