TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Norrland har bra väder än så länge

 

Vädret är så härligt det kan bli, även ute på landet där jag har tillbringar ledigheten så ledig man nu får vara. Både journalister och andra kommer på besök, så helt ledig blir man aldrig och ska inte vara. Tid för motion och motion är det också att gräva på i potatislandet av mina 75 kilo utsädespotatis. Det är skönt och det är omväxlande På landet har vi gott om hackspettar, vackra är de, men lite plundrare är de också. Fågelholkarna har i år fått en riktig omgång och de flesta har han hackat sönder och troligen ätit upp flugsnapparungarna eller tagit äggen. Så fungerar det, den enes bröd kan vara den andres död.

*Bensinskatter


Det ser ut som om det kommer en bensinskattehöjning om man ska tro miljöminister Carlgren. Han vill styra till miljövänligare bilar och mindre utsläpp. Kommer ni ihåg hur det var för ett år sedan? Vi socialdemokrater vi utstå svidande kritik från de borgliga och även från många här uppe i norrland för att vi gjort upp med miljöpartiet med skatter på det som förorenar. I Västerbotten var de flesta av alliansens partier ute på barrikaderna och lovade att sänka skatten på bensin, folkpartisterna lovade dyrt och heligt att aldrig i livet höja besninskatten. De båda partistyrelseledamöterna lovade dyrt och heligt, aldrig en besninskattehöjning. Jag är övertygad om att det kommer skattehöjningar på bensin för att stimulera fram miljövänligare drivmedel, och det kommer att komma i hela världen. Vi får ju välja om jordklotet ska överleva eller om vi ska ha något att överlämna till de kommande generationerna som är värt att leva i. Däremot har jag aldrig hört ett ord om vilken politik folkpartiet har för miljöfrågorna

*Domstolsverket


Den myndigheten lever sitt eget lilla liv och ser inte vad som händer utanför de egna väggarna om man ska tro på Västerbottensnytt. Enligt uppgift skulle man inte tillsätta folk för dem som går i pension när de som sysslar med miljömål går i pension. Stämmer detta är det ett hot mot tillväxten. Våra företag och de myndigheter som ska bygga vägar och järnvägar får vänta alldeles för länge redan idag och dessa handläggningstider får defenetivt inte öka. Ersätter man inte folk så behövs det mycket kraftig rationalisering på annat sätt så att inte handläggningstiderna ökar. Kan inte tiderna kortas ner så är det ett måste att skjuta till mer pengar. Är Volvo lastvagnar i behov av utbyggnader och behöver nya tillstånd måste det ta kortare tid än det gör idag annars är riskerar bygget att bli i annat land. Regeringen har en skyldighet att se till att det finns tillräckliga resurser så att inte tillväxten bromsas upp på grund av för långa handläggningstider av miljöprövningarna

*Sport


Jag kan inte undvika att tala om för min kollega oppositionsrådet Anders Ågren att sporten eller nöjet minigolf inte finns längre. Det är många år sedan den sporten fick namnet Bangolf. Sveriges Bangolfspelare tar illa vid sig om man inte kallar sporten vid dessa rätta namn. Det är samma sak som om basket kallas korgboll.2007-07-04, 08:22  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM