TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


*Buddha i Fredrika


Idag bär det iväg till Fredrika för att vara med om invigningen av Buddhastatyn. Jag tycker det var starkt av Bert-Rune Dahlberg att lyckas få buddisterna att dra igång bygget i Fredrika. Jag är övertygad om att det blir en tillgång för länet. Jag har besökt Thailand många gånger och har sett vilken betydelse Buddha har för Thailändarna. Det levnadssätt som ska följa av buddismen är att vara snäll och kanske kommer namnet det leende folkets land ur detta.. Ju snällare man är ju bättre kan man få det i nästa liv. Ska bli spännande att se vilka sermonier som idag händer i Fredrika. I våras när vi besökte Thailand var vi och tittade på ett buddhabygge högt uppe på ett berg med en staty över 40 meter hög och med byggnadsställningar runt som inte hade varit möjligt att ha i Sverige av arbetsmiljöskäl. Den ska kungen inviga när den blir färdig. Pengar fås till stor del där av donationer.

Buddastaty

 

 


*Regionalpolitik.


Regionalpolitik har varit viktig för att Norrland skulle kunna överleva. Vi brukar säga att den mest lyckade regionalpolitiska satsningen är etableringen av Umeå Universitet. Sedan dess har socialdemokraterna byggt ut högskolan kraftigt med etablering i Luleå och Sundsvall vilkas lärosäten har filialer på platser runt om i Norrland. Det är väl känt att moderaterna hela tiden motarbetat dessa etableringar och tycker fortfarande de var felaktiga. Vad folkpartiet gör som nu har ministerposten får vi väl se. Centern har dock tidigare ställt upp på en regionalpolitik. Idag ser vi dock få spår av den. Det pågår självklart ett arbete med att ta till vara den nya tekniken och det ska göras, den ger dock möjligheter till regionalpolitik. Vad vi ser idag är att när de statliga myndigheterna oavsett om det är arbetsmarknadsverket, försäkringskassan, skattekontoren med flera så dras etableringarna söderut. Jag har flera gånger försökt få ett besked av ansvarig minister Maud Olofsson vart man är på väg med regionalpolitiken men för en gångs skull är hon tyst som muren. Riksdagen har ju ett gammalt beslut om att myndigheter ska ta regionapolitisk hänsyn men det ser man inte röken av. Riksdagen har inte heller vad jag vet ändrat sig.

 

*Tör skur.


Vad är det funderar ni säkert över. Jag kom på detta när det kom en kraftig regnskur när vi tog första skoptaget på den nya laxtrappan. Jag och en av mina svågrar var på väg in i den jämtländska fjällvärden för att fisk. På den plats vi parkerade bilen träffade vi lappen som bodde intill och som min svåger kände väl. Det var en hel dags promenad så jag frågade lite om vilken väg som var bäst att gå och om det hade regnat och var blött i skogen.
Då fick jag svaret om vilken väg vi skulle gå och när det gällde regnandet hade det bara kommit en ”tör skur ” Det hade regnat så lite att det var en skur som gjorde att det fortfarande var torrt i markerna.2007-06-30, 08:27  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM