TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Laxtrappa

I går var det en riktigt bra dag. Först tog vi det första spadtaget för laxtrappan i Stornorrfors, en säkerhetsåtgärd, en fiskvandringsväg som är bättre än förr och nyttja vattnet till energiproduktion samtidigt då vattenkraften är en miljövänlig energi. Nu vittjades också laxfällan för sista gången offentligt eftersom det blir en byggarbetsplats och så skapas en ny plats

*Botniabanan
Gårdagens stora glädjeämne var att regeringen nu fastställde Järnvägsplan 74 vilket innebär att nu kan järnvägen byggas färdigt och brobygget komma igång efter semestern och så resten när kompensationsågärderna är klara. Tänk att det kan dra ut på tiden som det gjort. 2003 gav regeringen tillåtelse till byggande enligt den nya lagstiftningen. Sedan har det dragit ut på tiden och en massa överklagande. Jag tillhör ju dom som redan då sa att sträckningen är klar det är bara komensationsåtgärderna som är kvar. Trots detta har det gått att överklaga Fördyringarna rör sig om i runda tal 2 miljarder eller runt 20 % ökning. Har vi verkligen råd med den typen av fördyringar för infrastrukturen och företag. Jag påstår att den nya lagstiftningen inte gett annat än en dyrare järnväg. Kunskaperna om miljön och hur man bygger miljövänligare och allt som hör till har utvecklats mycket. Tänk om dom pengarna i stället använts till att klara ut vägarna i Umeå2007-06-29, 08:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM