TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Då är det en dag till midsommarafton och vi firar den som vanligt med samma goda vänner. Vi är hos dom på nyårsafton, dom hos oss på midsommarafton. Gamla vänner ska man vårda.

 

* Mörkare tider
Tänk så knepigt det kan vara. Midsommar och efter den börjar många semestern. Om några dagar börjar dagarna bli kortare och vi går mot mörkare tider. Inte under dygnet utan nu som besked om räntehöjningarna, vilket är en följd av den förda politiken.

 

* Dubbla budskap
Moderaterna i Stockholm har spytt galla över den socialdemokratiska politiken när man gick med på att pröva trängselskatten, ja flera av alliansens partier. Nu inför regeringen den och inte bara på prov. Fru Reinfeldt som kommunalråd i Täby var inte nådig i kritiken. Vi har inte sett ett spår av ödmjukhet och ett erkännande att socialdemokraternas och samarbetspartiernas förslag inte var så tokiga.

 

* Mera dubbla budskap
I Stockholm har nu alliansens lokala regering insett att skolorna måste styras mera från centralt håll. Budskapet om elevpengar och varje skolas frihet att själv bestämma går inte då skillnaderna i resultat och kvalitet blir för stora. Ny organisation med mera centralstyrning av skolorna, något för Umeås allians att fundera över. Få se hur friskolorna ska styras upp.

 

* Ännu mer dubbla budskap
Bensinpriserna stiger av någon anledning så fort det nalkas semester. Före valet skulle flera av allianspartierna sänka bensinskatten, inte minst flera av de lokala ledamöterna debatterade alltid detta, mer eller mindre kabinettsfråga skulle det bli. Bensinpriset höjs, skatten ligger kvar och kanske höjs. Det visar att bilen fortfarande är billig när man inte väljer kollektivtrafik i stället.

 

* Svenskt näringsliv känns igen
Urban Bäckström VD för Svenskt Näringsliv och tidigare moderat riksdagsman och riksbankschef skyller räntehöjningen på LO och avtalsrörelsen. Finns det ingen motpart som LO förhandlar med. Jo det finns det. Finns det någon som tror att stora skattesänkningar för de rikaste minskar risken för räntehöjningar, är det någon som trott att Bäckström gav någon skuld på regeringen? Riksbanken har varnat för regeringens slapphet i ekonomin höjer räntorna och regeringen har varit medveten om detta.

 

* Visste ni att Umeå har runt 800 personer som dag- eller veckopendlar till Stockholm. Visste ni att i projektet socialt kapital kommer man fram till att kvinnor pratar mer och män hjälper grannarna mer, detta efter undersökningar inom Umeåregionen.

 

Ha en riktigt trevlig midsommar!2007-06-21, 08:13  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM