TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Det pratas för länge
Igår hade vi budget i kommunfullmäktige i Umeå. Det pratades så länge att en del ärenden utgick, ett som det bara fanns ett förslag till beslut om. Frågan är om demokratin stärks av längre prat eller om ärendet blir intressantare för längre debatt. Efter att vi haft gruppledareanförandena som var klar kl. 12 där partiernas ståndpunkter lades fram så pratades det till kl. 18. Inget nytt tillfördes. Det fanns personer som var in över 15 gånger inkl. repliker. Det hörde lyssnarna. Inte blir det mer demokrati för längre möten när alla visste innehållet efter gruppledarna.

* Sociala fick 55 miljoner
De som lyssnar eller läser nyhetsbevakningen tror nog att sociala fick 35 miljoner mer, enligt plan ja, men i den fanns det ytterligare 20 för 2008. Socialnämnden fick för 2008 totalt 55 miljoner kr mer än i år. Kom då ihåg att det blir mer då lönereserven läggs till, säker mer än 10 miljoner i år och minst lika mycket nästa. Så är det och så ska det låta.

* Fattar ni?
Jag vet att ju mera bil man kör desto mer utsläpp blir det. Bygger man mera stad nära till kollektivtrafiken då blir det bättre för luften, körsträckorna blir mindre. Men miljöpartiet i Umeå tror inte på den sanningen.

* Miljöpartister diskriminerar
Miljöpartiet vill inte att en del förtroendevalda som har en del av sina arvoden från kommunala bolag ska få någon tjänstepension för sitt uppdrag. Miljöpartiet har bestämt sig för att diskriminera en del förtroendevalda då de ska stå utan tjänstepension vilket alla andra på arbetsmarknaden har.

* Dagens möten
Ja, dagens möten blir avslagna. Glöden finns inte till ett engagemang på samma sätt efter att suttit i mer än 12 timmars möten i går. Det går att göra dessa kortare om vissa personer låter bli att upprepa det som gruppledaren redan sagt. Längre tid i talarstolen ger inte mer demokrati. Vem har tid att lyssna från 9 på morgonen till kl. 21 på det som sker. Till och med media tröttnar.2007-06-19, 08:03  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM