TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens blogg tittar tillbaka. När vi fick vår son, Tildes pappa, och han var liten så var det få som fick barnomsorg. Det blev istället farmor som fick sköta och hon fick aldrig chansen till egen utkomst. Tilde har en dagmamma som tar hand om henne jättebra och det finns maxtaxa.

Nästan hela barnomsorgen finansieras gemensamt av alla liksom hela den generella välfärdspolitiken innebärande att det är behoven som styr och inte plånboken. Reformerna har mötts av motstånd från de borgliga genomgående med vissa undantag kanske främst då folkpartiet. Vart dom står idag vet jag inte.

I Umeå var vi ense om barnomsorgens utbyggnad. Dagens steg känns inte igen. Det är för henne och för alla andra barn som man vill kämpa vidare och bygga ett samhälle där alla har samma förutsättningar från födseln oavsett föräldrars inkomst.

Jag är stolt men inte nöjd för jag tror det går att nå bättre på många områden. Ska vi klara detta behövs skatt för att finansiera välfärden. Missar vi detta ramlar många mellan stolarna och vi får ett hårdare samhälle med mera konflikter. Jag har en stor oro över framtiden där vissa barn inte får chansen.


Tilde hängmattan
Fotograf: Lennart Holmlund2007-06-12, 08:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM