TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som jag skrev igår så är det länsstyrelsens styrelse idag. Det är inga heta ärenden, men det har tagit alldeles för lång tid innan EU-programmen mål 2 och Botnia-Atlantica godkänts. Det känns som om regeringen tagit onödigt lång tid på sig, inte fått iväg det och inte utsett folk till s.k. beslutsgrupper. Det här är ju Maud:s bord att fixa så skynda dig vi får ju årliga anslag till länsstyrelsen.

Bekymren om förändringarna i transportstödet ligger kvar. Där bör ni ompröva ert ställningstagande Maud. Jag är helt säker på att det är viktigt när Volvo ska ta beslut om framtida investeringar i fabriken här. Idag får man stöd för de 30 000 första hytterna och inte de 36 000 andra. Och lastbilsförsäljningen ökar i hela världen och då behöver Volvo mera hyttkapacitet och den tycker jag ska utvecklas i Umeå. Så släpp prestigen och ändra dig Maud och stå pall mot moderaterna som aldrig gillat transportstödet.

År 2000 var vi en Västerbottensdelegation till Kina för att utveckla handeln. För att företag ska kunna göra detta, i alla fall då, skulle politiker följa med. Vi var i en liten provins med bara runt 45 miljoner som låg långt norrut med Harbin som är isskulpturernas huvudstad och också deras läns huvudort. Ericsson tecknade stororder även den gången på över en miljard och andra stora företag var med.

Men vad vi blev bespottade för att vi reste dit, trots att det var bra för jobben i Sverige. Vissa media gick våldsamt hårt fram. Idag när Reinfeldt får besök av Kinas högste chef är det glamor. Vi pratade även mänskliga rättigheter med kineserna. Jag bara funderar över varför det var fel när vi försökte få igång handel med Kina men jättebra när Reinfeldt umgås med kineserna och säger samma sak och vill ha handel. Var vi ute 7 år för tidigt? Det tror inte jag, Sverige kom dit lite för sent.2007-06-11, 07:46  Permalink
Andra bloggar om:  


Bra att Ni försökte få igång utbyte med Kina, men hade ju varit intressant veta vad Ni gjorde i Harbin.
Detta att Ericsson tecknar avtal är ju tämligen ointressant eftersom det bara är något man gör för att visa upp.
Göteborgs stad har besökt Shanghai otaliga gånger, men aldrig kunnat påvisa någon nytta med besöken. Kul har de säkert.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM