TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När man går ut på en kvällspromenad upp till Klabböle och går efter vattnet så ser man att det kan det bli en bra utvecklingsplats för naturlax och öring när vi har byggt om i Norrfors med ny trappa och andra vandringsåtgärder. Då kan stammarna börja öka om dom inte fiskas bort. Jag tror det blir ett lyckat projekt.

Däremot håller mänskligheten på att plundra våra hav och sjöar på fisk som kan utrota bestånden. När EU eller andra lägger förslag på minskade fångster blir det ramaskri på näringen.

Dom som har kunskaper vill att sillfisket ska minska med 40 % i Nordsjön, Skagerack och Kattegatt. Torsken är det ändå sämre med och på vissa ställen förslås minskningar med 50 %. Ålen är redan utrotningshotat och Sverige har förlorat 99 % av all ål. Bovarna i detta drama är Frankrike och Spanien som fångat de små glasålarna. Det är säker likadant över hela världen.

Lika sant som man behöver begränsa växthuseffekterna måste fisket begränsas kraftigt på många områden. Som lekman tycker man det är märkligt att så mycket av fisket ska ske just vid leken och föryngringsprocessen. Löjan finns väl snart inte heller utan den fiskas bara för rommens skull. Fisket får inte vara större än tillväxten. Man måste göra något internationellt.2007-06-05, 07:45  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM