TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu slår snart högerpolitiken fullt ut mot många människor, det törs jag lova. Många unga kommer att känna sig utanför och värdelösa. Skolorna slutar, både gymnasiet och universitetsutbildningarna, de senare kommer inte att få arbetslöshetskassa för detta har regeringen tagit bort. Åtgärderna som finns på den statliga sidan har i stort sett slopas. Utanförskapet kommer att öka.

 

Det är hundratals, kanske 500, som har som enda alternativ att söka socialbidrag eller lita på sina föräldrar eller andra nära och kära. För dessa blir det ingen trevlig början med att TVINGAS gå och söka socialbidrag. Jag lider med den personal på kommunens arbetsmarknadsavdelningen, de måste känna fullständig hopplöshet, liksom de som egentligen har ansvaret - staten genom arbetsförmedlingarna. Alliansens ledamöter bör ta kontakt med arbetsmarknadsavdelningen så de får veta hur sina regeringsbröders politik slår. Det vet jag.

Däremot är jag mycket förvånad över alliansen i Umeå som vill ta över det ansvar som ligger på staten genom att nu öka satsningarna, i sitt kommunala budgetföslag, för att självklart mildra den huvudlösa arbetsmarknaspolitiken som regeringen för. I stort sett alla budgetar som jag varit med sedan 1988 har alliansen dvs. högerkartellen haft som förslag att minska budgeten för arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Hur många gånger har man stått i fullmäktige och spytt galla över kostnader som S-regeringen överfört på kommunerna? Hur många hundratals gånger har man sagt att arbetsmarknadspolitiken är statens ansvar?

 

Vi har också varit överens om att inte ta över statens ansvar. Den melodi som varit rätt är att dömma ut den arbetsmarknadspolitik som regeringen genomför och tvinga dom att ta ansvar. Jag tror vi ska skicka en faktura på de ökade socialbidragskostnaderna. Vi har ju finanseringsprincipen. Att inte alliansen i Umeå törs ryta till åt de sina är förvånande. Börje Hörnlund är den ende hitintills som ser vad som händer och törs ryta till. Hushållsnära tjänster löser inte den katastrofsituation vi står inför i arbetsmarknadspolitiken. Man kommer inte att kunna lura väljarna genom att kommunen ska ta över statens uppgifter.

Korta kommentarer:

* Har sett i media att socialnämnden fått 35 miljoner mer för nästa år. Det är fel; först har dom fått 2% uppräkning, i fjol fick dom 20 miljoner till för 2008 och nu ytterligare 35. 20 plus 35 är 55. Dessutom tillkommer drygt 10 miljoner från årets lönereserv och ytterligare nästa år. Totalt runt 80 miljoner plus index. Besparingar sägs det... Man blir trött på att rätta fel.

*Hoppas att Luftfartsverkets ord till VK om att satsa på Umeå flygplats är sant. Den som lever får se.

*När revisorerna nu gör sin granskning om uppsiktsplikten blir det spännande att se om gruppledarna vet hur det fungerar och vad som finns. Politiker har ansvar att skaffa sig uppgifter själva.

*Seaflex har inte flyttat till Tavelsjö vad jag vet utan lever och verkar i Stöcksjö, detta appropå vad som är rätt.

 

Senaste nytt till er som gillar nöjen.Första veckan blir det drag i Umeå. Diggolo på Nydaa den 2 augusti och city festen den 3 och 4,e samma vecka. det händersaker i Umeå på sommaren2007-05-24, 07:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM