TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart är det 45 år sedan mitt skattebetalande började. 1959 flyttade vi till Umeå för att pappa ville jag skulle studera, vilken tur. 3 år i realskola men sedan blev längtan efter egna pengar för stark, så det blev 9 år i skolan totalt. Hade några år hos två arbetsgivare - sedan in i samma bransch, dvs. byggbranschen, som min far ville jag skulle studera för att slippa. Han själv var aldrig hemma för där fanns inga jobb i den lilla byn, mamma skötte hemmet för oss tre syskon. Arbetskarriären har varit grovis, isoleringsmontör, ombudsman och sedan politik. Jag har inte ångrat någonting även om jag hade betänkligheter när förfrågan om politiken kom men jag hade ju ombudsmannajobbet kvar.

Så skatt har jag betalt i snart 45 år plus socialförsäkringar som till a-kassa, sjukförsäkring pensioner och mycket mera. Har i stort sett varit frisk, haft några dar i arbetslöshet och har inte nyttjat sjukvården nämnvärt. Jag har nog ett plus i kontona om vi räknar så. Jag har aldrig tyckt att skatten varit hög trots att jag inte nyttjat mycket av vad som där ingår, däremot har jag väl förskotterat lite åt min son. Han gick längre i skolan och som dessutom har barnomsorg till vår lille Tilde, en sak som inte fanns när han var liten. Däremot vet jag ju ännu inte om jag betalat tillräckligt med skatt, då jag inte vet hur dyr jag blir på ålderns höst. Jag tror mer på gemensam finansiering än försäkringar för dom som har råd. Den svenska välfärden måste ha skatter för att fungera, varje skattekrona som tas bort oavsett om det är staten via moms eller andra skatter, eller kommun och landstingsskatt så går det till välfärd i alla dess former. Sänks skatterna - sänks välfärden och även en väg eller järnväg ingår i välfärden.

Kortisar

 • Motionen har kommit igång efter en lång tid av förkylningar och genast mår man bättre.
 • Tänk vad fint det är för dom som inte klarar sig själv som min snart 95-årige mor som bor på ett sjukhem och den omtänksamma personal som finns.
 • Roligt att se att 3:e klassarna från Hedlundaskolan tar sig till frälsis med cykel för ett kulturarrangemang medan andra tar en buss som måste köra fram alldeles utanför dörren och spy ut avgaser över ett luftförorenat city.
 • Varför kallar TV Västerbotten det nedskärningar inom socialnämndens område när man fått 30 miljoner mer i pengar plus att allt dessutom räknats upp med 2 %. Pengar får man också ur en lönereserv. Det kan väl inte heta nedskärningar när man får mycket mera pengar? Det kan väl inte heller heta besparingar. När man sparar lägger man på hög för att ha senare. Det ser ut som TV Västerbotten kör med offensivs upplägg.


2007-05-23, 08:13  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
 • ej undertecknade med förnamn och efternamn
 • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
 • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
 • innebär brott mot tystnadsplikten
 • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
 • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
 • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM