TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En ganska traditionell politisk vecka med interna och externa möten; arbetsutskott, näringslivsutskott som vanligt på tisdag men på torsdag blir det Finland och vi bildar den nya ideella föreningen Kvarkenrådet. Äntligen en egen juridisk person kan man säga. Däremot finns det inga lediga kvällar denna vecka. Sista helgen i maj är också traditionsbunden för mig, inte för att det är pingst utanför för att det är Elitloppet. Att vara på Solvalla en elitloppsdag är en verklig höjdare. Bra hästar och bra att Going Kronos ställer upp, men någon garanti för vinst för underbarnet vill då inte jag ge. Flera andra topphästar finns ju på plats även om några fick dåliga spår dvs. långt ute på vingen. Bra lopp även på lördag med V75 och Digger Crown i Sweden Cup.

Länets borgliga läns- och riksdagsledamöter har varit ovanligt tysta. De brukar ju snabbt vara ute i media om olika saker. Åke Sandström och Edvard Riedel är ju två av dom. Jag trodde att dom skulle våga öppna käften och protestera mot kostnadsutjämningen som regeringen lagt. Det är många kronor som skattebetalarna i landstinget får skicka söderut, runt 200 kr per länsbo om jag inte är felunderrättad. Varför är ni så tysta nu och inte heller har det hörts något om bensinpriserna.

Det hörs alltför få protester i världen mot länder där s.k. hedersmord tillhör vardagen och med säkerhet är det bara en liten del som kommer till vår kännedom. Förra veckan spreds det ut om ett där två unga personer med olika muslimska riktningar hade funnit varandra. Straffet för flickan blev stening till döds mer eller mindre öppet med många åskådare medan en passiv polis tittande på. Det behövs starka internationella påtryckningar mot sånt barbari, det går inte att skylla på traditionen. Den måste ändra på.

Fallen där barn utsätts för våld är i jämförelse lågt i vårt land liksom i dom andra nordiska länderna men självklart är siffrorna för höga, nästan vart 10:e barn utsätts för fysiskt våld av sin mamma eller pappa. Det är högst bland dom som har det svårt av andra skäl liksom barn med föräldrar från andra kulturer. Vi måste ständigt vara uppmärksamma så att inte barn far illa.2007-05-21, 07:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM