TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ta eget ansvar

 

Näringslivsutskottet avsätter en dag i månaden för företagsbesök sedan jag blev dess ordförande. Jag tror det är rätt och det känns verkligen som det uppskattas. Förra veckan blev det bara en halv dag och företaget vi besökte var GE Helthcare på Mariehem. En produktionsenhet i världens största företag  verksam och framgångsrik i Umeå.
Jag blev jätteglad över det jag fick höra under besöket. Främst det stora engagemang som fanns beträffande växthuseffekten och vad dom kan göra och vad varje anställd själv kan göra. Genomgående tema är " vad kan jag själv göra och vad kan jag bidra med” får att få en bättre miljö och arbetsmiljö. Ett förslag som jag haft uppe i bloggen tidigare var att ta ansvar och cykla eller gå till jobbet det är bra för dig själv och miljön. Fler exempel fick vi och jag hoppas att flera företag jobbar för att få folk att ta eget ansvar, det ska gälla även på stan då det kan gälla att inte kasta skräp på gatan

 

Vad gör Carl Bildt åt trafficking


Carl Bildt som högste ansvarig för UD verkar inte bry sig om trafficking frågorna. På annat sätt kan man inte tolka den nonchalans som finns mellan Östersjöenheten på Visby och UD när det gäller dessa frågor. Vi i Umeå kommun tog över stafettpinnen mot trafficking efter Luleå.
Nu ska stafettpinnen till någon annan stad i Östersjöområdet men ingen på Österjöinstitutet bryr sig och inte UD heller. Ingen bryr sig och driver frågan det ser ut som om man tror att man nått målgång eller så vill man inte fortsätta då det var ett socialdemokratsikt iniativ. Iden till stafettpinnen kom i fjol när Sverige var ordförande i Östersjösamarbetet. Nu ska det över till annat land, men ingen håller i detta. Carl Bildt bär ansvaret för detta och det är dags att agera, men frågan om agerandet mot trafficking verkar inte finnas på dagordningen

Fredagsterapi


Kulturnatta, shopping till stugan av saker till trädgården. Jag ska prova K-rauta denna gång. Det blir en promenad till Hanskogs plantskola och köp av lite växter, rosor och det blir  tillsammans med barnbarnet Tilde som vi ska passa idag. Dom största kritikerna mot det svenska välfärdssystemet och de bidrag som finns i det, Sverigedemokraterna är det som får mest bidrag. Ta kampen mot  främlingsfientliga partier2007-05-18, 07:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad gäller Carl Bildt och "trafficking" så anställer han nog så många han hinner, och har råd med, för att städa sin och frugans våning. Dvs. han gör sitt bästa på klassiskt Moderat-manér! Borg jobbar nog också hårt på den frågan och bolaget Hemfrid har ju betalt pengar till Reinfeldt och Maud för att skänka 1 miljard av våra pengar till Hemfrids polska helt sinnesförvirrade och verklighetsfrånvända ägare.
gå in på min SO-blogg: stoptrafficking.blogg.se
STOPTRAFFICKING.BLOGG.SE
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM