TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag lägger vi vårt förslag till budget som jag kommer presentera senare under dagen på en presskonferens. Det har sagts att vi tjänar ekonomiskt på alliansregeringens förslag. Jag kommer att återkomma till det om ett år. Tar bara ett exempel; visst tjänar vi på att arbetsgivaravgifterna sänks för ungdomarna men däremot förlorar vi på att a-kassan förändras för studenter då socialbidragen ökar. A-kassan sänks även för andra, liksom sjukförsäkringen och åtgärderna för arbetsförmedlingen samt vuxenutbildningen har försämras kraftigt. Vi får också betala till kostnadsutjämningen för Stockholmarnas löneläge. Den som säger att vi vinner kan aldrig veta detta. Slutresultatet på plus och minus vet vi när året är slut.

Lite kortisar också:

* Såg att Britt-Marie Lövgren ville ha fler s.k. twinning projekt till Sverige (projekt mellan städer från olika länder) och skulle jobba för detta inom kommunsektorn. Då behöver fler kommuner ha ett utvecklingsanslag att jobba med. Kanske har Britt-Marie sett nödvändigheten av den typen av pengar?

* Peter Örn avgår som VD för Sveriges Radio. Peter har långt förflutet inom folkpartiet. Det verkar som om Fp:are har svårt att behålla jobb/uppdrag. Är det ett ägardirektiv från staten att han ska bort?

* Vi översköljs av rapporter där universitetens examensrätt ifrågasätts. För att få rätt bild hur dom sköter sig borde det komma fram hur många examensrätter varje universitet har.

* Äntligen lite regn - fast för lite, vi får hoppas att det kommer mera. Vi kommer aldrig att få sommar utan regn. Den frusna marken måste tina upp och regnet brukar vara rätt medicin. Grönskan kommer fram efter lite regn när löv och gräs får det som behövs för att börja växa och slå ut.2007-05-15, 08:00  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM