TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens blogg börjar med gårdagens chock som var att Vänsterpartiet vill göra det lagligt att knarka. Knarkare får ju tag i knark, har det på sig och ertappas. Jag tror det kallas ringa narkotikabrott. Enligt de rapporter vi fått till Brå så är det bästa sättet att i ett tidigt skede stoppa ingången i knarkträsket. Fruktansvärt flummigt!

Målstyrning
Umeå kommun styrs via klara och tydliga mål och det är från dessa mål verksamheten följs upp. Revisorerna har haft synpunkter på detta. Nästa år ska det bli klara och tydliga mål i jämställdhetsarbetet och i alla dokument och handlingar ska det visas hur man arbetar med jämställdheten. Vi har länge jobbat med jämställdhet, med policys och med jämställdhetsplaner som jämställdhetslagen föreskriver. Men som sagt nu tar vi nya tag och lägger in jämställdhet som ett övergripande mål så att det blir lättare att följa upp vad som görs.

UKF
Idag har vårt kommunföretag styrelsemöte där vi ska gå igenom principerna med vår revisor. Jag skulle tro att han är nöjd med hur våra dotterbolag sköts och hur ekonomin ser ut. Kollektivtrafiken är väl den verksamhet som genomgått störst förändringar och det ser bra ut när det gäller resandeantalet och därmed intäkterna. Vi har vidtagit åtgärder beträffande taxor (som det är länstrafiken som beslutar om enligt reglerna) och linjeförändringar. Umeås kollektivtrafik är både bra och billig men tyvärr så finns det fortfarande en hel del att göra och dessutom måste den bättre samordnas med landsbygdstrafiken.

Invigning av den utbyggda fabriken
Idag ska Volvo inviga den utbyggda fabriken, vilket känns mycket bra. Varje gång som Volvo investerar i Umeå är bra då dom är oerhört viktiga för sysselsättningen. Dom är duktiga på att sälja lastbilshytter och jag ser gärna att fabriken ska utvidgas ytterligare så att fler hytter ska kunna byggas här. Man får bara hoppas att dom inte avskräcks av Sveriges konstiga regelsystem när det gäller prövningarna. Det finns väl ingen i detta land som tror att det är bra för Sverige att vi får sådana processer som när det gäller Botniabanan. När det gäller processen som var för den utbyggnad som invigs i dag avgjorde valet och gick åt rätt håll. Volvos måleri i Umeå är världsledande ur miljösynpunkt och man släpper ut minst farliga ämnen per hytt i hela världen. Duktigt jobbat!


2007-05-09, 07:53  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM