TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Företagsklimatet var på tapeten i går. Vi hamnade inte bra till i attitydundersökningen. Orsakerna är många. Det som drog ner betygen mest är rubriken; Medias attityd till företagande, där ligger vi på 256 plats, medan Skellefteå ligger på 76:e. Företagen tycker media har dåliga attityder till företagandet. Tyvärr kan inte kommunen göra något åt det.

Homo
Igår kom den s.k. homo domen där kommunen påstås ha diskriminerat ett homosexuellt par trots att kommunen har yttrat sig positivt i ärendet. Orsaken var en kristdemokrat som reserverat sig då hon hade en annan uppfattning. För mig var domen väntad. I annat fall har man varit tvungen att skriva om kommunallagen. En ordförande kan inte hindra någon från att ha en annan uppfattning eller hindra folk från att reservera sig. Dessutom är inte politiker anställda som det påstods i stämningen.

Botniabanan
Att kompensationsbeslutet som miljödomstolen tog om Botniabanan skulle överklagas var inte heller förvånande. Detta trots att alla domstolar, till och med miljööverdomstolen, har sagt att regeringens beslut om tillåtighet gäller. Detta lagstiftningskrångel gör det omöjligt att till rimliga kostnader dra infrastruktur i vårt land. Högsta domstolen gav inte heller prövningstillstånd. Det känns som att det gäller att sabotera ärendet så mycket det går samt att det är ett levebröd för advokater. Deras mål handlar om att få så mycket överklagningar som möjligt och att skicka så stora räkningar som möjligt.

Ön
Idag har vi många ärenden som t.ex. miljömål och Öns översiktsplan. Ska villigt erkänna att beträffande miljömålen så är det en fruktansvärd blandning av stort som smått, vått som torrt, mål som medel. Jag hoppas verkligen att vi landar där vi landat förut, nämligen att särskilja mål och strategier, för det är där det blandas ordentligt. Mål ska, precis som vi sagt, till fullmäktige medan strategier, som är medel, ska kunna ändras över tiden. Exemplen på strategier är många och vissa av dem styr vi inte ens över. Bara för att ta några exempel, avskaffa bärbara telefoner 2008 i skolorna, marknadsföra dricksvatten, yrkesfiskarnas antal ska inte minska, antalet betesdjur öka osv.2007-05-08, 07:50  Permalink
Andra bloggar om:  


"Orsaken var en kristdemokrat som reserverat sig då hon hade en annan uppfattning. För mig var domen väntad. I annat fall har man varit tvungen att skriva om kommunallagen."

Bra att det finns lagar som även Kd måste följa.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM