TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Arbetarrörelsen måsta vakna till, men börjar bloggen med lite internationellt. Fransmännen fick en ny höger president. Enligt Frankrike-kännare finns det risk för oroligheter, kanske inte med samma orsak som i Estland. Själv har jag bara svårt att förstå dom som försvarar ryssarna. Visst är det varje lands egen sak att bestämma om sina statyer.

 

Jag tycker det är hög tid för arbetarrörelsen att öppna ögonen ordentligt. Man har hela tiden lagt stor vikt på utbildning och folkbildning. Studietimmarna i studiecirklar har genom årens lopp blivit många för mig. Studier bedriver man också på folkhögskolor och kursgårdar. Men jag tycker inte att man har tagit grepp för utbildningen i övrigt. Jag tänker på friskoleetablering.

 

Det är mycket hög tid att arbetarrörelsen tar sådana initiativ. ABF är ju det gemensamma studieförbundet för partiet och LO. Visst måste det finnas kunskaper att dra igång en friskola i Västerbotten. På gymnasienivå översköljs vi av ansökningar från det ena företaget efter det andra. Gymnasielinjer som skulle vara intressant upplägg med finns ju många saker att välja på. Grundskolefriskola kunde också vara ett alternativ. Varför överlämnar arbetarrörelsen friskolorna till andra aktörer? Vakna och sätt igång några friskolor kopplat till arbetarrörelsen. Det skulle vara en välgärning om vi kunde starta något i den vägen.

 

Björklöven tappar en del unga. Låt bara fler nya växa in från juniorsidan så man inte en gång till blir en främlingslegion. Får de unga spela så växer dom.2007-05-07, 08:53  Permalink
Andra bloggar om:  


Tack för tipset, Lennart! Jag har gått otaliga utbildningar och inte sett längre än vad näsan räckt, om ens det. Jag utbildar mig till lärare och aldrig har det fallit mig in att arbetarrörelsens aktörer skulle kunna åstadkomma något som en friskola. Jag skyller på dåligt självförtroende.

Som du efterlyser jag fler som hör av sig och får i gång något sådant. Västerbotten är långt bort från mig (Göteborg) - SYND!
Kanske någon kan ge korrekta uppgifter. Jag tror, att skollagen säger att skolor måste vara sekulära och neutrala i politiska frågor.

Att socialdemokraterna skulle kunna öppna en friskola borde gå utmärkt men de kan inte få kommunalt bidrag. Samma sak skulle gälla religiösa friskolor.
Visst kan arbetarrörelsen driva neutrala friskolor när företag kan göra det. Helt självklart. Det handlar ju om hur man driver skolorna om man får bidrag eller inte. Det är väl tex många skolor som lagt anbud på olika typer av vuxenutbildning och vistt finns det väl friskolor som har en kristen grundsyn.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM