TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så kom den väntade positiva domen om Botniabanan. Det gällde de kompensationsåtgärder som skulle göras och som vandrat fram och åter i det dyra svenska systemet. Den Socialdemokratiska regeringen har för länge sedan gett tillåtlighet att bygga järnvägen. Under den här perioden så har det släppts ut många hundra tusen ton ämnen som föreorenar vår luft och därmed bidrar till klimatförändringarna.

 

Idag är den debatten stor om vad som ska göras för att klara jordklotet. Botniabanan kommer att bidra till en bättre luft när den är klar. Nu hoppas vi att den ska hinna bli klar till 2010 och inte försenas ytterligare. Även om jag som alltid har en oro att advokater lyckas få med sig sina klienter att överklaga ytterligare då dessa domstolförhandlingar är dess levebröd.

 

Jag har sagt det tidigare och säger det igen att det utdragna systemet som finns i Sverige måste göras om. Endera får man i förväg bestämma vad som man får göra eller inte göra eller så måste Plan och bygglagen och miljöbalken få en annan utformning. Vi skattebetalare får stå dessa fördyringar. Pengar som gjort mycket större nytta för miljön och hela Svenska samhället om de används till andra delar i infrastruktursystemet som tex. med råge gjort att vi i Umeå klarat av miljökvalitetsnormerna, flera gånger om. Processerna har inte bidragit till en bättre miljö, i alla fall inte när det gäller Botniabanan

 

Trav

Spännande travhelg har vi på Umåker. Du som bor i närheten av Umeå gå dit V75 är en upplevelse . Spela med dina kompisar, men spela bara för det du anser dig ha råd med. En av mina favorithästar Digger Crown startar i gulddivisionen men tyvärr är väl läget så långt ute på vingen inte det bästa och inte heller distansen, men man ska inte räkna bort honom. Mitt råd ta med honom för säkerhets skull. Vingen sitter inte på en fågel utan på en bil som hästarna startar bakom. Glöm inte bort att det är V65 dagen före.

 2007-04-26, 18:38  Permalink


Botniabanan är ju bara ett måste anser jag.. upp till Haparanda.. varför inte längre upp?

Hoppas EU tar tag i detta och beslutar att järnväg är framtid

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM