TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klimatförändringarna står högt på dagorningen och åtgärder diskuteras över hela världen. Biobränslen, vindkraft är några exempel som är på tapeten. Vi vet dock att biobränslen ger koldioxid men som tas upp av nya växter. Handel med utsläppsrätter finns men ingen har talat om för mig om det har gett några mindre utsläpp överhuvudtaget. Räcker dessa åtgärder för att hindra en förintelse av jorden?

 

Partiet har tagit ett beslut efter en rådgivande folkomröstning att kärnkraften ska avvecklas. Det har jag respekterat. Att jag inte har delat den uppfattningen är väl känt. Jag är inte säker vi klarar energiförsörjningen, jobben, välfärden och miljön. Ska vi klara dessa mål för oss och resten av världen behöver vi mer energi. Andra länder i andra världsdelar som Asien, Afrika, Sydamerika ska väl kunna få samma välfärd som Europa, Amerika och Australien.  

 

Det satsas oerhörda mängder på förnyelsebara energikällor. Tänk om lika mycket skulle satsas på säkerhet och förvaring på rester av kärnkraft. Politiken måste kunna omprövas om verkligheten är en annan än när besluten togs. Vi måste ta ett helhetsgrepp i energifrågan och där ingår kärnkraften. Mona har rätt att skolpolitiken måste omprövas och det bör även kärnkraftsfrågan. Visst finns risker med allt, frågan är nu vilken risk som är störst för att allt levande på jordklotet.2007-04-26, 08:10  Permalink
Andra bloggar om:  


Bra att du tar upp debatten. Visst är du med i nätverket som sosarna har för elintensiv industri. du och Sören Wibe skulle dra igång en riktig kampanj för kärnkraften, sominte ger några koldioxsidutsläpp. bara vattenkraften kan vara renare
Törs centern ompröva kärnkraftsfrågan så självklart ska sossarna göra det. Inte för att centern gör det, utan för alternativen finns inte och som du säger Lennart vi kan inte avstå för annars går jorden under
Bra inlägg i bloggen Lennart, jag håller med!
Jag lyssnade på P1 där en kvinna önskade att EU tog beslut att fixa ett fungerande järnvägssystem i Europa.. vilken bra idé!!!

Då slapp vi en massa miljöförstörande landsvägs-transporter.. vet ej själv.. men visst måste underhålla av järnväg vara billigare än asfaltvägar.

1000 kr mer i fickan för en arbetare.. hur mycket miljöförstöring blir det?
Fler fattiga.. hur mycket besparande blir det..

Detta med att fabrikanter kan göra miljöfarliga förpackningar som vi konsumenter ska förstöra miljön för att ta hand om och bekosta.. Vore det inte bättre att den kostnaden läggs på varan direkt.. blir den dyr så avstår vi att köpa den.. resultat att vi då utan att veta om det värnar om miljön.

Vad kostar det att ta hand om nuvarande mjölkförpackning? Då vi ska rengöra den.. sortera den.. åka iväg med den.. sedan ska kommunen hämta den.. transportera den.. förbränna den.. förbränning som ger värme till någon stuga.. men får kommunen tillbaka den verkliga kostnaden?

Skoterbränsle hur mycket skulle den inte kosta ifall den bar sin egna kostnader i miljöförstöring..

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM