TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lo och arbetsgivarna har äntligen träffat ett pensionsavtal där LO medlemmarna får samma pensionsförmåner som tjänstemännen. Äntligen är diskrimineringen av den delen av de kollektivanställda över. En annan intressant fråga för framtiden är vad som ska lösas via avtal eller lagstiftning. Det gäller att finna system borta från klåfingriga finansministrar. Saker som riksdagen fattar beslut om brukar få räknas av ur löneutrymmet, a-kassenivåer, sjukersättningsnivåer m.m. När den borgliga regeringen fattar beslut om försämringar som man fått betala ur löneutrymmet tas bort kompenseras inte detta automatsikt genom högre löner.  De försäkringslösningar som man nu kommer med har enligt experter också mycket låga förvaltningskostnader för sina försäkringar vilket gör att en större del går in i pensionssystemet. Den svenska modellen med kollektivavtal är en bra modell.

Handeln är orolig över kommande räntehöjningar minskar köplusten. Jag tror många ska vara orolig över räntehöjningarna som blir följden av den förda finanspolitiken. Ofinansierade skattesänkningar för höginkomstagre höjer räntan och inflationen ökar. De som har köpt bostäder drabbas. Hyresrätten utvecklas inte med alliansens politik, nybyggda hyresrätter med alliansens politik kommer att bli få.

Umeås befolkningsökning blev mindre än planerat i fjol. Det innebär mindre intäkter och mindre stadsbidrag. Det innebär också att färre än planerat behöver samhällsinsatser. Om så är fallet och budgetarna måste justeras ner så är jag övertygad om att det kommer att heta nedskärningar i media. Det är det däremot inte. Men så brukar det även heta om vi planerat att öka en budget med 20 miljoner och ökningen blir 10 i stället så säger man nedskärningar. När det tillförs mera resurser är det aldrig nedskärningar. Det är det när man sänker standarden

Nu börjar vi också med den kommunala budgeten som ska vara klar före midsommar. Vi får väl se vilka förutsättningar vi får på den kommunala nivån, även om jag tycker det är alldeles åt skogen att vi i Umeå ska betala mer till kostnadsutjämningen till kommuner som har haft råd med att betala högre löner2007-04-18, 07:17  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM