TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vårväder

Visst känns det som om att våren är på väg även om det kan komma något kort bakslag. Det här vädret skulle vi ha haft i påskhelgen. Fotbollens serier startar nu och det är ytterligare ett starkt vårtecken. UIK:s damlag, vårt riktigt stora varumärke, gav raka besked i premiärmatchen. Ni blir att räkna med så grattis UIK - vi håller tummarna. Dom ska vi också hålla för MoDo ikväll när dom ska koppla greppet hemma i Ö-vik.

Sportfiske

I eftermiddag ska vi åter diskutera fisket i Vindelälven och Umeälven. Jag har sagt det tidigare och upprepar det: det känns som om att vi kommer att finna en bra lösning. Sedan gäller det att göra detta till ett näringsprojekt.

Sportfiske, rätt hanterat, kan skapa bra och många nya jobb efter älvdalen och locka hit folk från övriga Sverige och Europa. Men det är viktigt att man lyckas klara av problemen för naturfiskarnas vandring då det är en viktig åtgärd för den biologiska mångfalden. All fisk får inte tas upp för då blir det inget kvar för reproduktionen.

Länsarkitekten

Länsarkitekten vill pröva egna vägar att behandla ärenden, dvs. en egen besvärsordning. Det är märkligt och visar väl att den här typen av system tillhör det förgångna. Ledande politiker i länet ska vara sämre enligt honom på att ta tillvara statens intresse än han. Ja, tala om självgodhet. Kommunpolitiken får hantera flera miljarder kronor däri stora värden som utbildningsväsendet mm. Är det några som tittar till helheten så är det väl kommunalpolitiker.

Banverket som sektorsmyndighet och ansvarig för järnvägen säger OK till byggandet på Öbacka. Länsarkitekten vet bättre än den myndighet som fått ansvaret att hantera järnvägsfrågor!?! Nu kommer väl kravet på att också den myndigheten måste få nytt folk som vet lika mycket som han. Tala om en såpopera från länsarkitekten. Däremot kan det nog öppet sägas att hans inlaga när planen skickades tillbaka till kommunen för ny utställning inte var huvudmotivet för länsstyrelsens ställningstagande.

Ågren och Thatcher

Anders Ågren, oppositionsråd i Umeå, har Margaret Thatcher som politisk idol, järnladyn från England. När man vet detta så är det lättare att förstå hans politiska ställningstaganden. Hon har genom åren varit den politiker som rivit ner mest av välfärdspolitiken i sitt land. Ta bara bostadspolitiken och privatiseringarna av monopolverksamhet. Anders Ågren torde ha samma målsättning då hon är hans politiske idol, även om han lindar in det lite finare. Det pågår just nu en gigantisk överföring av resurser till dom som redan har det gott ställt och det tas från dom som har det sämre.

Trött blir man ibland

Främst på alla dessa inbjudningar till kurser och annat som kommer via nätet med krav på deltagande i än den ena än den andra undersökningen. Därtill ska läggas massor med annan reklam. Förut skickades detta med brev men nu när man slipper porto så skickar alla ut detta skräp medan andra ska ägna tid åt att rensa datorn från den typen av brev. Hmm.2007-04-12, 09:13  Permalink
Andra bloggar om:  


Att det skulle bli så här med länsarkitekten är väl inte förvånande. Hur såg hans meriter ut när han anställdes? Det sägs att personer ringt till dig för att avråda Lorentz från att anställa honom. Jag delar din ståndpunkt att enskilda tjänstemän ej ska ha högre makt än de folkvalda församlingarna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM