TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Denna helg blev det ingen distriktskongress då hosta och feber satte stopp. Det känns lite underligt för jag minns faktiskt inte vilket år jag senast var frånvarande. I och för sig var det inte speciellt många ärenden. Den motionshantering vi har där man skickar över till riksdagsgruppen ogillar jag. Den typen av motioner tillhör ju partikongressen och inget annat. Vi behöver nog se över våra arbetsformer för kongresserna och vi jobbar ju efter det program vi gick till val på

 

I fredags fick vi reda på att Umeå än en gång straffas när det görs förändringar i den offentliga sektorn. Denna gång är det försäkringskassan. Det blev ingen speciell funktion här utan den lades i Skellefteå, så att det blev länet är väl OK men om man sa att det skulle ha lätt att arbetskraftförsörja när koppling till Universitet med inriktning mot vissa områden fattar man ingenting. Det kanske inte är så underligt de har ju sen tidigare haft svårt att klara sina uppdrag. Vi får väl se.

Umeå fick inga ersättningsjobb när försvaret las ner, Det har i alla andra statliga förändringar blivit neddragningar här för flytt till andra orter. Det känns som om det är straffet för att vi i övrigt lyckas så bra med nya jobb. Men det får finnas gränser. Nu senast las arbetslivsinstitutet ner och när försäkringskassan gör  specialenheter för detta så blir norrland helt utan. Vi som satsar pengar på utveckling med universitetet och med framgång, enligt rektor är vi väl en av de kommuner i Sverige som satsar mest på utveckling tillsammans med ett universitet . Det arbetet borde belönas men i stället när samhället strukturerar om en av sina amöbor då finns inget behov till närhet av kvalificerad arbetskraft. Sent ska syndarna vakna när det blir problem med kompetensförsörjningen

 2007-04-01, 09:36  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja Skellefteå blev otroligt glada över 150 nya arbetstillfällen vad jag förstår.
Själv blev jag glad att det inte blev Umeå i vårt egoistiska tänkande.
Vem håller i och planerar? Visst Umeå har ju Universitetet.. men jag har en känsla av att just det är orsaken av tidigare snedbelastningar av offentliga tjänster som gått till Umeå.

I Skellefteå blev vårt kommunalråd höjt till skyarna för att ha gjort ett sådant bra jobb för detta beslut..
Hur är det i Umeå.. blev du trampad ner i leran då du inte lyckats med vad vårt kommunalråd lyckats med.

Är det verkligen Kommunalrådens förtjänat/icke förtjänst? Sådant här!
Isåfall måste vi göra som inom det privat.. skaffa kommunalråd med kompetens och betala dom därefter.. och ge dom bonusar efter hur bra jobb dom gjort.

Han Bert i Skellefteå var ju över till Kina och fixade massor med jobb åt företagare i Skellefteå.
Innan han åkte till Kina var vår lokala liberala tidning kritisk till hans resa och offentligt kritiserade honom.. sex månader efter resultatet av resan fick han inte ens en ursäkt.. Jag skrev till tidningen och omtalade att en ursäkt var på plats.. dom behagade inte svara mig heller.. men en annan anställd på tidningen förde fram mitt budskap.. då fick jag höra att dom inte svarade mig.. på grund av att jag insunierade saker.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM