TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Man skickar fakturor till mig på tjänster som jag inte har beställt. När jag kom hem från Thailand den 12 mars hade jag ett brev daterat den 28 febr. där jag valt Telia Sonera som förval. I ett annat brev talade man om vad som ingick i abonnemanget. Det brev som jag öppnade först var en faktura daterad den 9 mars på drygt 1000 kr och det var den som var orsaken till att jag ringde upp Telia. På den stod det att jag öppnat ett nummer i en angränsande ort och telefonnumret fanns med men med min hemadress som faktureringsadress. Innan jag kom fram hade det bara gått 32 minuter och 24 sekunder. När jag väl kom fram så blev jag bollad mellan ett antal personer fram och tillbaka.

Abonnemanget hade beställts när jag var i Thailand till en adress som inte ens finns. Sånt är lätt att kolla via folkbokföringen. Jag sa som det är; det är olagligt att skicka fakturor på tjänster som man inte beställt och efter många om och men skulle dom makulera mitt abonnemang som var falskt beställt. Tilläggas kan att jag är helt övertygad att dom kan se vilken som gjort beställningen då det finns med ett arkiveringsnummer. Självklart har den som beställt gjort det för att jäklas med mig. Det fick jag inte reda på, vilket är märkligt. Att beställa ett abonnemang i mitt namn och att dom inte har registrerat varifrån beställningen kom tror jag inte ett dyft på. När jag påpekade att jag inte finner mig i att dom skickar fakturor på tjänster som jag inte beställt blir svaret gå till polisen. Efter ytterligare diskussioner kom vi överens om att den person som har hand om reklamationer skulle ringa upp. Det samtalet har ännu inte kommit.

Den 13 mars fick jag ett brev som talade om att abonnemanget avslutats. Den 16 mars fick jag en ersättningsfaktura som var utnollad. Den 19 mars som fakturadag kom ytterligare en faktura för tiden fram till 30 juni på ett abonnemang som är avslutat och inte beställt.

En sak är helt klart, simplare agerande får man leta efter. Dessutom kan det inte finnas ett uns av ordning i detta företag. Vet inte om jag orkar stå i telefonkö ytterligare en dag för att få dom att radera en faktura på ett abonnemang som först inte var beställt, men som trots detta avslutats och krediterats.

Undra på att förtroendet avtar, om det har funnits, och visst undrar jag hur många som lurats på pengar på saker som inte beställts. Nu finns nog inte annat att göra än att lämna över allt till polisen.

För övrigt gick fullmäktige igår enligt förväntningarna även om det pratas lite väl mycket från en del håll och en del hamnar lätt utanför ämnet. Löven gjorde också en riktig kämpainsats igår mot Skellefteå men fick trots allt stryk i förlängningen. Därför känns gårdagen ändå hyfsad och har varit jättefin bara man slipper Telia, fy vad hemskt.


2007-03-27, 07:21  Permalink
Andra bloggar om:  


Måste vara tungt att hamna i Telias nät ifall det ska gå till så där.
Email till den högt betalde VD´n är mitt förslag.

Själv så lämnar jag Telia nu (Inte för att dom gjort bort sig inför mig) men SkeKraft kommer nu att få ta över för en billig penning via fiber.

Folke Andersson
Varför gick du inte till Polisen.
Du har nu godkänt Telias brott då det inte drabbar dej längre.
Du har satt lagstiftningen ur spel.
Eller anser du att det är du som skall avgöra vad som är brott.
Det gör att om någon misshandlas eller utsätts för brott, så länge det inte drabbar dej-mej så skiter vi i det och ser enbart till vårt eget bästa.
Det kallas väl anarki?
Brott skall beivras.


Lennart Holmlund: Jag ville ha reda på så mycket fakta som möjligt innan jag går till polisen. Idagens blog talar jag om vilka besked jag fått. Jag har inte satt lagstiftning ur spel men däremot är det jag själv som måste bedömma om jag ska polisanmäla
Det är lika så gott att sälja resten av Telia.


Lennart Holmlund: Björn Rosengren började ju under sin tid som näringsminister.Det viktigaste är att samhället har kvar kopparnätet så att inte detta hamnar i ett privat monopol
"Varför gick du inte till Polisen."
Händer det nått då?

Nog är det bättre med en insändare då!

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM